PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
H
SZÉP MAGYARORSZÁG
 
Támogatás

     

KLIKK :) NAPI "LINK" AJÁNLAT:

ide érdemes regisztrálni, ez a lap, fizet! Jó kis zsebpénz mindenkinek. :)

 

 

 

gagner de l'argent

 

 

 
MENÜ
 
A HÁROM GYERMEKEM, TÜCSI, VIKI, ÉS BETTI.:)
Már felnőttek! :) Szépek, jók, egészségesek!!!
 
Drága szépségeim :)

Gyermekeimnek ajánlom: 

"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes." 

Veronica A. Shoffstall

______________________________________

 
 
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle! 
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
 
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
                                                           Pichlerne
 

_______________________________________

AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...

 

 

 
sok pénz jön
 
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
RAJZ A FÉRJEMRŐL
 
Az én imádott Párommal:)
 
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN

Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.

 

" "

 

______ . _______

 

KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE

Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”

 
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK / A KEDVENCEK
 
LINKEK
 
HASZNOS LINKEK
 
számláló

látotagó olvassa a lapot.

 

 
JÖJJÖN MÁSKOR IS
Indulás: 2004-10-01
 
REKLÁMCSERE


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 
MÁV TUDAKOZÓ
honnan:

hova:
mikor:


 
kÖNYV / MEK
Keresés a MEK-ben:

Szerző:
Cím:
Téma:



Szöveg:
 
Időjárás

 
Honnan?


 
AKTUÁLIS: RÁK GYÓGYÍTÁSA MÁSKÉPPEN
AKTUÁLIS: RÁK GYÓGYÍTÁSA MÁSKÉPPEN : Részletesebben http://www.geocities.com/zold_gyum/

Részletesebben http://www.geocities.com/zold_gyum/

VEGYES  2007.10.08. 23:45


SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN

MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!



...de nyugaton már több éve alkalmazzák. A MI orvosaink pedig???
?....jaj, jaj.

Dr. Tullio Simoncini szerepelt AZ ECHO tévében .. Prof. Dávid
Tamás műsorában

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább
kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet
megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel ill.
tisztítókúrákon keresztül.

Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet Dr. Tullio
Simoncini római onkológus írt "A rák egy gomba?" címmel. Évente
tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben.

A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt,
Hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely
forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológia
Tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a
rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Az orvos
évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a
Daganatokat. Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig
fehérek voltak.
Feltette magának a kérdést, egyáltalán MI a rák
(ami még ma is egy misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a
mibenlétéről)? És mik AZ áttétek? S vajon mitől fehér a daganatok
Belseje?

Hosszas kutatómunka alapján arra
következtetésre jutott, hogy a daganat "csak" egy tünet, s hogy a
rákot gombák, pontosabban a Candida albicans okozza. Véleménye
Szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az
immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az
ott egyébként is jelenlévő gombák.

Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta
természetes terápiát alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a
Mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a
Prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül,
infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a
Daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a
hasüreget.

- A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a
hagyományos daganatellenes terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs -
állítja a professzor, aki intravénás adagolással, napi ötszáz
Milliliter öt százalékos infúziót alkalmaz (hat napon át infúzió,
Amelyet hat nap szünet követ, és ez így folytatódik még négy-öt
Cikluson át). Ezzel szemben-tudjuk jól- a kemoterápiának nagyon brutális mellékhatásai vannak.

Szájon át adagolva egy hétig két kávéskanál
szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet.

Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos
szódabikarbónás fürdést valamint naponta három-hat alkalommal öt
százalékos szódabikarbonátos beöntést javasol.

Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet
méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén
a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.

Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt
A pszoriázisnak, amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz,
gyógyítására is talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett
terület hét százalékos jódtinktúrával való ecsetelése.

Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz glukóz
oldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos gyermekeknél is
kiváló eredményeket, gyógyulást ért el.

A Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést
Amerikában, Németországban és Norvégiában már alkalmazzák.

 

Szõlõ, mazsola, bor, Alma, Spenót, Fokhagyma,,,


Részletesebben http://www.geocities.com/zold_gyum/

innen kiemelném:

 Szõlõ, mazsola, bor

Vitis species

A sok fajta szõlõ közül számunkra az a legértékesebb, amihez abban a pillanatban hozzájutunk. Természetesen annak, ami a házunk körül nõ, nincs párja, mégis hadd mutassunk rá néhány jellegzetességre, amiben esetleg megkülönböztetést tehetünk egyes fajták között. Talán az egyetlen gyümölcs, amely nem utánérõ. Ha zölden vesszük le, zölden fogyasztjuk el. Ha vásároljuk és inkább az édesebbet szeretnénk, válasszuk a sárgábbat. Hasonló a helyzet a színes szõlõknél, minél mélyebb a színe, minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb számunkra. A színes szõlõ ugyanis antioxidáns, tehát lényeges szerepet vállal testünk védelmében, az oxigén szabadgyökök elleni harcban.

Tápértéke:

A szõlõ értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentõs mennyiségû szelén található. A szelénrõl tudjuk, hogy antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet.

Gyógyhatása:

Széleskörû használata a rákelleni küzdelemben van. A szõlõlé kúraszerû fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a rákbetegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoesztrogént is.

Hormonterápia:

Hormonterápiába akkor részesül a beteg, amikor a szervezetben csökken a természetes hormonellátás. Ez bekövetkezhet a máj munkájának hanyatlása következtében, vagy az idõs korral. A mesterséges hormonnal való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szõlõ és a vörösbor is tartalmaz fitoesztrogent, ami segíti helyrebillenteni a szervez megbomlott egyensúlyát.

Herpesz, vírusos:

A herpesz azok közé a betegségek közé tartozik, amely támad, de szinte semmit sem lehet tenni ellene, mert a hagyományos gyógyászatban nincs gyógyszer. A vírusok ellen csak a táplálékunkban találhatunk gyógyulást. A herpesz ellen jól bevált gyógyszer a szõlõlé, abból is a sötét színû. Nem kell sok belõle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdõdjön a gyógyulás.

A szõlõ olyan anyagot tartalmaz, amely mûködés képtelenné teszi a vírusokat.

A szõlõlével érdemes más, krónikus betegeknek is kísérletezni. Jó eredményt hozhat azok számára is, akik sugaras kezelést kapnak.

Krónikus fáradtság:

A krónikus fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani és nincs rá meg a gyógyszer sem. A hajszoltság, az idegesség, a környezeti szennyezõdés, a gyér táplálkozás, tehát egy egész sor ok válthatja ki a szervezet legyengülését. Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat. A szõlõlével itt is érdemes kísérletezni néhány hétig.

Koleszterin csökkentõ:

Kísérletek bebizonyították, hogy a szõlõ jó hatással van az egészségre. A szõlõ tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Hat a koleszterin csökkentésére, illetve emeli a HDL szintjét, ami jó hatással van a szív mûködésére és az érrendszeri betegségekre.

Elkészítési mód:

A szõlõnek fogyaszthatjuk a gyümölcsét magában, vagy saláta összetételeként. A kúraszerû fogyasztás általában a lére szorítkozik, naponta egy-két csészével, amit centrifugázunk. Ez nem feltétlenül szükséges, tekintettel arra, hogy a szõlõ magjának is bizonyítottan rákgyógyító hatása van. Ha van lehetõség, válasszuk a sötét színût. Hat-hét után tartsunk egy hét szünetet. Vigyázzunk, a permetet jól mossuk le.

 

Mazsola

 Az aszalt szõlõ ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szõlõ, de mivel szárított formában használjuk, mindez fokozottabb arányban érvényesül. Különösen a cukortartalom magas benne, ezért a cukorbajosoknak ezt figyelembe kell venniük. Itt is nagyobb az értéke a színes szõlõbõl készült mazsolának, mert a P vitamin fõleg a szõlõ színes héjában található, ezek a bioflavonodok. A P vitamin együtt dolgozik a C vitaminnal testünkben számos betegség leküzdésén.

Gátolja a gyulladás kifejlõdését,

Gátolja az allergia kifejlõdését,

Nagyfokú vírusellenes tevékenységet folytat

Elkészítési mód:

A mazsolát legjobb, ha alaposan megmossuk, leáztatjuk két-három órára, és pépesítjük lemezvágóval. Ha mindenképpen csupán a levét szeretnénk felhasználni, gézen vagy mûanyagszûrõn átszûrhetjük.

A mazsolát még számos módon felhasználhatjuk. Minden elfogyasztott szeme áldásos. A sötét színû szõlõbõl készült mazsola értékesebb, mert természetes antioxidáns.

 

 

Bor

Õsidõk óta az ember issza a bort sejtve a jó hatását. Az utóbbi idõk kutatásai bebizonyítatták, hogy a bor valóban jó hatással van az egészségre, ha mértékkel fogyasztják, vagyis naponta maximum három decit. Egy-egy alkalommal egy decit fõ étkezés után.

Növeli a HDL koleszterint:

A rendszeres borfogyasztás növeli a jó koleszterin szintet a szervezetben, ami jó hatással van a szívre.

Csökkenti a vérnyomást:

A bor hozzájárul a jobb emésztéshez, valamint csökkenti a vérnyomást, és ezzel lényegesen hozzájárul a szívszélhûdés, megelõzéséhez.

Zsírtalanítja a májat:

Sok szó esik a franciák bõséges kosztjáról és arról, hogy a táplálkozási szokásokat figyelembe véve, kicsi a szív és érrendszeri betegség által kiváltott halálozási arány. Maguk a franciák ezt azzal magyarázzák, hogy az elfogyasztott szõlõlének köszönhetik életüket. Hallgatnak azonban arról, hogy májcirrózis következtében való elhalálozással a vezetõ helyet vívták ki maguknak. Mérsékelten azonban a vörösbor jó hatással van a máj mûködésére, mert segít a zsiradék feloldásában. Ezzel a tulajdonságával hat az emésztésre is. Tehát a jó magyaros ételt nem árt lemosni egy pohár borral. A szõlõ, illetve a bor fogyasztása a máj zsírtalanításába is alaposan besegít, és ezzel az egész szervezet jobb mûködéséhez, hiszen a májnak több mint ötszáz feladata van, s csak akkor tud eleget tenni a feladatainak, ha egészséges. A szõlõ héja gombaellenes anyagot tartalmaz az un. resveratrolt, ami a zsírtalanítást is elõidézi.

 Alma

Pyrus malus

A rózsa-félék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert és mivel jó alkalmazkodó képességû, szinte minden égöv alatt megterem.

Az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választék-bõvülés ebben a században alakult ki, nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késõ õszi fajtáig, ami csak télen kapja meg igazi zamatát. Az alma, jól bírja a szállítást, ennek köszönheti, hogy eljuthat mindenûvé, ahol ember él.

Tápértéke

Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C vitamint. A B vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésremert serkentik a táplálék felszívódását.

Gyógyhatása:

Az alma az egyik legnépszerûbb gyümölcs, Amit fõleg gyógyhatásának köszönhet. S bár alacsonyabb a C vitamin tartalma mint a citromé, vagy a narancsé, gyógyhatását a benne levõ ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak gyógyítólag. Magas a pektin tartalma, aminek szintén gyógyhatását köszönheti. A pektin az az anyag, amely a gyümölcs sejtfalának alkotó része, s amely vízben oldódva kocsonyás zselét alkot. Fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású.

Jó tulajdonsága még az, hogy az íz leplezése végett olyan zöldséglékhez is keverhetjük, aminek fogyasztásához egyébként nemigen lenne étvágyunk. Fogyasztása elõsegíti a más táplálékkal elfogyasztott ásványok, vitaminok enzimek felszívódását, érvényesülését szervezetünkben.

Alacsony vércukor

Az alacsony vércukor esetén, amikor az agy nem kap elegendõ glukózt, rosszullét környékez, ájulás is bekövetkezhet. Valamikor cukorkát ajánlottak ilyen sürgõsségi esetekben. Annál azonban sokkal jobban megfelel a beteg szervezetnek a nyers alma. Abban az esetben is ajánlatos az alma fogyasztása, amikor föllép a depresszió.

Hashajtó:

Ha az almalét összekeverjük olyan növény levével, amelyben sok az ásványi só, olyan gyógyszer hatású anyag keletkezik, amely elsõ osztályú hashajtónak felel meg. Ezt a pektin tartalmának köszönheti. A legjobb ha spenót-lével, vagy sóska-lével keverjük össze fele-fele arányban. Ebben a két zöldségfélében ugyanis nagymennyiségû oxálsavat találhatunk. Az oxálsav szerves sav, a tulajdonsága, hogy rendkívül jótékonyan hat a belek mozgására nyers állapotban. Amikor a pektin és a nyers oxálsav összekeveredik, a belek faláról képes leolvasztani a megrökönyödött székrekedés maradványait is. Mindez fájdalommentesen történik, görcsök nélkül. Súlyosabb esetekben csupán kevés spenótlét keverjünk az alma-léhez, mert a benne levõ oxál-sav meggyorsítja a belek mozgását.

Serkenti az emésztést:

Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához, pektin tartalma pedig segíti az anyagcserét, amihez hozzájárulnak a B vitaminok is.

Izületi gyulladás :

Az almának rendkívül magas a savtartalma. Almabor is készíthetõ belõle, de sokkal inkább ismert egy másik terméke az almaecet. Az almaecet nemcsak saláták, vagy más étel ízesítésére használatos, de jó szolgálatot tesz azoknak is akik érrendszeribetegségekkel küzdenek. Az izületi gyulladásbántalmak csökkenthetõk, ha naponta kétszer fogyasztunk vízzel almaecetet. Egy pohár vízhez két evõkanál almaecetet adunk. Hasonló szolgálatot tesz az izületi gyulladásbetegeknek a kissé erjedt alma lé. A savas gyümölcs, mint tudjuk, elfogyasztva lúgos termékké válik, bejutva a vérbe kioldja a csuklókból az apró kristályokat, amelyek a fájdalmat okozzák.

Magas koleszterin:

Az egyik legalattomosabb betegségnek tartják a koleszterin lerakódást. Csendben húzódik meg a vérerekben a zsírlerakódás, ami idõvel alaposan leszûkíti az ereket. Ha nem végezünk gyakran nagytakarítást testünkben, elõbb, vagy utóbb meglepetés érhet bennünket. De ahogyan táplálékkal okozhatjuk a bajt, ugyancsak táplálékkal segíthetünk magunkon. Az alma pektinje azt bizonyította a kísérletezések során, hogy képes feloldani azokat a zsírokat - triglycerideket, amelyek a lerakódást okozzák.

Vértisztító:

Az alma nemcsak az emésztési rendszer alapos tisztítója, de a vérsavtalanításába is alaposan belesegít. Ezt a tulajdonságát a magas ásványtartalmának köszönheti.

Májtisztító:

Ha baj van az emésztéssel, azt a májhoz is visszavezethetjük. A renyhe emésztésen az émelygésen könnyítünk, alma lé fogyasztásával.

Vesetisztító:

A veseleterhelése már megtörtént, amikor megkaptuk az önpusztító betegségeket. A csuklók fájdalma akkor következik be, amikor már a vese is le van terhelve. A vese tisztítására legjobb ha kissé szeszes almalét fogyasztunk, vagy almaecetet, amely kioldja a disznóhús fogyasztás által keletkezett kristályszilánkokat a vesékbõl.

Elkészítési mód:

Az almát, mint minden zöldség és gyümölcslét elkészíthetünk két féleképpen. Ha csak lemezvágóba rakjuk, pépesítjük, hígítsuk föl kissé vízzel, hogy inni tudjuk. Erõsebb zöldségnél, vagy gyümölcsnél, nem is árt a hígítás. Az alma esetében azonban, a legjobb ha a megmosott, feldarabolt gyümölcsöt kicentrifugázzuk, és elfogyasztjuk. Lehetõleg mindig frissen készítsük, mert az oxidáció következtében hamar megbarnul. Ha hashajtónak használjuk, fele-fele arányban keverjük. A spenótot lemezvágóba tesszük, fél pohár alma lével, vagy fél pohár vízzel, és pépesítjük, majd felöntjük vízzel. Centrifugázhatjuk is a spenótot, felhasználva a szárakat is. Almaecetet házilag is készíthetünk. Az almalét kicentrifugázzuk, és egy befõttes üvegbe tesszük, meleg helyen hagyva. Néhány nap alatt megszeszesedik, majd letisztul. Leszûrjük, és fogyaszthatjuk.

 

 

 

 

 Spenót

Spinacia oleracea

A spenót minden kertben megvan. Van, aki még õsszel elveti, hogy kora tavasszal a legkorábban hozzájusson a zöldellõ levelekhez. Az õszi spenót vaskosabb levelû, szaporább, mint a nyári. Ez azonban ne zavarjon bennünket, mert centrifugázásra az egész növényt használhatjuk. A spenót termeléséhez nem kell nagy szakértelem, elegendõ a jó trágyás föld, hogy amúgy is magas vitamin és ásvány tartalmát tovább növeljük.

Tápértéke:

A spenót gazdag vitaminokban és ásványi sókban. Az egyik legértékesebb zöldségfélénk a gyógyító erõ szempontjából, abban az esetben, ha be tudjuk tartani, hogy ne fõzzük. A tápértéke mellett sok oxálsavat is tartalmaz és a benne levõ kalciummal a szervetlenné váló sav kõlerakódást képez a szervezetben. A reumatikus betegség nem jelentkezik azonnal. A lerakodás megkezdõdhet akár gyerekkorban, a fájdalmakat csak késõbb kezdjük érezni. A spenótban az értékes B vitaminokat könnyen megsemmisíthetjük a fõzéssel.

Gyógyhatása:

A spenót az a növényünk, amit ha okosan használunk, nagyon sok betegségtõl szabadíthat meg bennünket. A szabály pedig az, hogy ne fõzzük. Sok benne az oxálsav, amivel ha megfõzzük, sokkal több kárt tehetünk magunkban, mint hasznot. Ha azt be tudjuk tartani, hogy a kúraszerû fogyasztással csak nyers spenótlét veszünk magunkhoz, az eredmény nem fog elmaradni. Ha tehát nyersen fogyasztjuk a spenótot, nemhogy nem képzõdik lerakódás szervezetben, de meggátolja a vese és a húgyutak kõlerakódását is. A spenót erõs antioxidáns. Mindhárom vitamin megtalálható benne, amelyek együttes munkája a sejtjeink megvédése az oxigén szabadgyököktõl. Van továbbá szelén is benne, ami szintén támogatja a vitaminok ezen tevékenységét.

Emésztést serkentõ:

Az oxálsav tartalmának köszönhetõ, hogy elõsegíti a bélmozgást és ezáltal nagymértékben befolyásolja az emésztés gyorsaságát. A spenót szerepe az emésztésben azonban nem korlátozódik csupán erre. A nagymennyiségû B vitaminoknak köszönhetõ, hogy alaposan besegít az elfogyasztott táplálék felszívódásába és érvényesítésébe, a zsír és a szénhidrát megemésztésébe.

Idegnyugtató:

Az idegrendszer munkáját nagymértékben befolyásolják a B vitaminok. Nehéz így egyenként foglakozni velük, mert rendkívül összetett a B vitaminok munkája, hisz a táplálékban elõforduló többi ásvány és vitamin befolyásolja hatásukat. A spenót idegnyugtató hatását a nagymennyiségû folik savnak, vitaminnak köszönhetjük, valamint a B6 pyridoxine vitaminnak. Ha a gyerek pl. kalimpál a lábával vagy más ideges megnyilvánulásai vannak, arra következtethetünk, hogy B9 folic sav vitaminhiánya van, ami a spenótban bõven megtalálható.

Hiperaktivitás csökkentése:

A spenót magas szerves só tartalmának köszönhetjük azt, hogy a gyerek hiperaktivitása csökken, ha spenótlevet itatunk vele. A sótartalom hat a vércukor tartalomra, aminek következtében a gyerek megnyugszik, személyiségi elváltozása megszûnik, könnyebben szocializálódik és kezelhetõbb lesz, fogékonyabb a tanulásban.

Cukorbaj:

A spenót magas természetes sótartalma nagymértékben befolyásolja a cukorbajosok vércukor tartalmát. Ha tehát mindennapi fogyasztásukba bekapcsolják a cukorbetegek a spenót fogyasztását, nemcsak más elõnyeit is élvezhetik a spenót értékének, hanem ez közvetlenül a vér cukortartalmát is csökkentheti. Ehhez hozzásegíti a spenót króm tartalma, aminek tulajdonsága, hogy növeli a szövet inzulin érzékenységét (GTF), hatékonyabbá teszi az inzulint, valamint serkenti a hasnyálmirigyet az inzulintermelésre.

Krónikus székrekedés:

A krónikus székrekedés akkor következik be, amikor rászoktunk arra, hogy gyógyszer bevételével menjünk WC-re. A gyógyszer függõség a természetes környezetben, tehát a táplálékunkban elõforduló hatóanyagok fogyasztásával nem alakulhat ki, mégis megteszik azt, amit a gyógyszerek. Ha a spenótlét fele-fele arányban keverjük alma lével, olyan vastagbél tisztítót kapunk, ami nemcsak a tartalomtól segít megszabadulni, de a vastagbél gyûrõdéseiben pangó anyagokat is kitakarítja. Ez azért fontos, hogy a kórokozóknak ne legyen idejük elszaporodni.

Krónikus fáradtság:

A krónikus fáradtságnak több oka lehet. Az egyik az hogy a szervezet nem jut elegendõ vashoz, illetve a bejutott vas a szervezetben kapcsolatba kerül nagy adag szervetlen C vitaminnal, és az leköti a vasat. Az is lehet, hogy a szervezet nem jut elegendõ vashoz a táplálékból. Okozhatja továbbá az állandó fáradság érzetet a szerves só hiánya a szervezetbõl. Ha abbahagyjuk a C vitamin szedést, a spenóttal könnyen életerõhöz juthatunk. Tartalmaz elegendõ vasat, és nátriumot.

Alacsony és magas vérnyomásra:

Az alacsony vérnyomás is nagy fáradság érzettel jár. Hogy közvetlenül mi okozza, még nem ismert, de a spenót segít az alacsony vérnyomástól eredõ fáradság leküzdésében is. Az alacsony vérnyomásúaknak egyébként is ajánlatos nagy melegben szerves só tartamú zöldséglét fogyasztaniuk, hogy megelõzzék a hányingert és a rosszullétet, amit a magas hõmérsékletben lecsökkenõ vérnyomás vált ki. A nagy meleg a magas vérnyomásúakra is nagyon veszélyes. Mivel a spenótnak vérnyomás szabályzó hatása van, így fogyasztása a magas várnyomásúakat is megkímélheti a nagy melegtõl. A benne levõ szerves sótartalom szintén fegyver a hõség ellen.

Vérzés és vérzékenység csökkentése:

Az egyik legmagasabb K vitamin tartalmú zöldségünk a spenót. A K vitamin hiánya, mint tudjuk vérzékenységet okozhat Jelenlétének köszönhetõ, hogy a nyílt vérzést a seben azonnal elállítja, ha nyers spenótpépet rakunk rá. Hat továbbá a vérzõ ínyekre és ugyancsak csökkenthetõ az erõs menstruációs folyás, ha az esedékes idõpontban naponta fogyasztunk spenótlét. Ezzel nemcsak a mérsékletes folyást érjük el, de megszabadulunk a mentrációs fájdalmaktól is, valamint pótoljuk a szervezetbõl távozó vasat.

Dagadt végtagok:

A dagadt végtagok, a folyadék megszorulás a vese mûködési rendellenességét jelzi, ami magas vérnyomással járhat, s a vesegyulladás következménye. A spenótban sok az A és a K vitamin. Az A vitamin a gyulladást gyógyítja, a K vitamin pedig a vesék mûködését serkenti. Ugyancsak megtalálható a spenótban az E vitamin, ami nemcsak segíti az A vitamin felszívódását, de a kapilláris vérerek munkáját is serkenti, ami a vese esetében döntõ tevékenység a vizelet kiválasztásában. Az ok elhárítása mindenképpen bekövetkezik a spenót fogyasztással, s a víztõl való ürülés megkezdõdik a szervezetben.

Elkészítési mód:

Spenótot fogyaszthatunk megelõzésnek is, legajánlatosabb saláta keverékben. Ha kúraszerûen fogyasztjuk, naponta ne többet, mint három fél csészével. Pépesíthetjük lemezvágóval, vagy centrifugázzuk, ebben az esetben az egész felsõ részt hasznosíthatjuk. Keverhetjük is paradicsomlével vagy más jellegzetes lével, attól függõen, milyen betegséget akarunk gyógyítani vele.

 

Fokhagyma

Allium sativum

A fokhagymának több fajtáját ismerjük. Nálunk két nagy csoportra oszthatjuk, ezek a tavaszi és az õszi fokhagyma. A tavaszi fokhagymát tavasszal ültetjük s az egész évre termeljük, mert eláll. Az õszi fokhagyma gerezdjei jóval nagyobbak, de ha melegben tároljuk, hamarosan megapad, kihajt.

A fokhagyma használata elterjedt a magyar konyhán. Sokféle jó tulajdonsággal rendelkezik, köztük baktériumölõ hatása is van, mint az õrölt paprikának, ami lehetõvé teszi, hogy a házikolbász megtartja kitûnõ izét.

Tápértéke:

Nehéz szólni a fokhagymáról, annyi értékes tulajdonsága van. Ezek határozzák meg, különösen a betegnek, hogy menny is a tápértékük. Eltekintve a szagától, nagyon jó gyógyhatása van a fokhagymának, minden szempontból, mert vitaminokban és ásványi sókban bõvelkednek.

Gyógyító hatása:

A fokhagyma hagyományos gyógyszer a népi gyógyászatban. Még a boszorkányûzésben is szerepet kapott, ami azt bizonyítja, elõdeink igen csak hittek hatóerejében. Legtöbb esetben beválik a fokhagyma mint gyógyszer, de mint minden mással, módjával bánjunk vele.

Vírusos agyhártyagyulladás:

A vírusos agyhártyagyulladás ma is végzetes betegség lehet, mert nincs meg ellene a hatásos gyógyszer. Így legjobb ha felismerés után azonnal a népi gyógyszerhez a fokhagymához folyamodunk, természetesen kikérve a kezelõorvos véleményét. Ebben az esetben ajánlatos a fokhagymalét vöröshagyma-lével keverni, és óvakodni az édességtõl. Legjobb ha a hagymalét petrezselyem-lével ízesítjük.

Koleszterin-csökkentõ:

A fokhagyma nemcsak megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakodását a vérben, hanem képes a már lerakodott masszát feloldani, csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Nem szabad azonban túlzásba vinni, mert a fokhagyma csökkenti ugyan az LDL-t de ugyanakkor csökkenhet a HDL is, ami szívelégtelenséghez vezethet. Ha nagymértékben fogyasztjuk, egyesek számára enyhén mérgezõ lehet, s a kén hatására a gyomorban és a belekben erõs szelek támadnak, és megjelenik a fokhagyma másodlagos illata.

Arterioszklerózis:

Az arterioszklerózis úgy keletkezik, hogy a véredények falára lerakódnak anyagok, és ezáltal fokozatosan kisebbé válik a vér járata az artériákban. Minél szûkebb a járat, annak arányában emelkedik a vérnyomás, és annál nagyobb feladat terheli a szívet. Végül a kapilláris vérerek eldugulnak és megjelennek a kísérõ bajok, valamint a szívben legtöbb esetben koszorúér szûkület alakul ki, aminek következtében csökken a szív vérellátása. Mind gyakoribb a szívtáji fájdalom, s beköszönt a végsõ baj, a szívszélhûdés.

Természetesen a végsõ kifejlõdést nem szabad megvárni. Mert annak ellenére, hogy a leglappangóbb betegség, ma már nagyon kevésbõl áll egy koleszterin ellenõrzés és ha szükséges, meg kell tenni az intézkedéseket a táplálkozási szokások megváltoztatására.

A fokhagyma két hónap alatt érezhetõen leviheti a vérzsír szintet. Ez-alatt van idõnk a többi élelem között is böngészni, mit dobjunk ki egészen, és mi az amit be kell vennünk étrendünkbe. Figyelmesen ellenõrizni kell, melyik az az étel, amit leggyakrabban fogyasztunk. Pl. dúsított tej, vagy tejföl, ami ugyancsak megemelheti a koleszterin szintet.

Baktérium és vírusölõ:

Valamikor vegyszeres gyógyszer hiányában baktérium vírus és gomba-fertõzéses betegségekkel szemben a fokhagymával gyógyították a tífuszt, kolerát stb.

Ma is sikerrel használhatjuk egyes betegségekkel szemben Ha elgondoljuk, hogy a vírusok ellen még mindig nincs hatékony vegyszer, szívesen kísérletezünk, a természetes gyógyszerekkel, hogy mihamarább a gyógyulás útjára lépjünk. Ugyancsak hatékony a fokhagyma a candida gombabetegséggel szemben. Szinte minden emberben van kisebb nagyobb mennyiségû élesztõ gomba ami a nyálkahártyákon telepszik meg, és gyulladást okoz. Több betegség alap-okozója lehet. Legjobb védekezés ellene a fokhagyma. Ajánlatos joghurttal bevenni egy kiskanállal naponta, különösen, ha elõzõleg antibiotikumot szedtünk. A joghurt ugyanis segít visszaállítani a bélflórát.

Féregûzõ:

Kevés olyan gyerek van, aki valamilyen állattal van kapcsolatban és nincs valamilyen bélférge. Régen azt tartották, ha a gyerek piszkálj az orrát bélférge van. Az ismertetõ jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.

Tisztítja a légutakat:

A fokhagymának a meghûléses betegségek gyógyításában is nagy szerepe van a népi gyógyászatban. A legtöbb esetben ezek a betegségek a nyálkahártyákhoz kötõdnek. Asztma, köhögés, szamár-köhögés, hörghurut esetében a nyálkahártya kevésbé ingerlékeny a tejben fõtt fokhagyma hatására.

Vigyázat: nagy hõségben ne használjunk nagyobb mennyiségû fokhagymát. Óvakodjanak továbbá a fokhagymától azok is, akik gyulladásos betegségben szenvednek, így gyomorfekélyben, vagy bélgyulladásban.

Emésztési zavarok:

Ez emésztési zavarok nemcsak a kor velejárója. Nehéz ételek fogyasztása után felléphetnek bárkinél. Ezt már a régiek is tudták, valamint azt is, hogy a fokhagymának baktérium ölõ hatása is van. Így társították a hús tartósításával, így maradt ránk a kolbászkészítés, aminek a magyar konyha mestere. Mint látjuk, nemcsak az étel tartósításban van szerepe a fokhagymának, hanem az emésztésben is. Különösen a száraz húst könnyebb megemészteni fokhagymával. Mindannyian jól ismerjük az abált szalonnát. Mit sem ér, ha nincs rajta paprikás fokhagyma. Ugyanezt mondhatnánk a kocsonyára is, és sorolhatnánk a többi húsételeket, amelyek mindegyikének megvan a készítési miértje.

Elkészítési mód:

A fokhagyma legértékesebb frissen, megtisztítani és fogyasztani. Ha fõzzük, a fokhagymát egészben tesszük a levesbe. Ha darabolva tesszük a rántásba, csak dobjuk bele, és máris keverjük el a fõzelékkel, ne hagyjuk a zsíron pirulni, mert megkeseredik.( és ami fõ, hatását veszíti)

Fogyaszthatjuk a fokhagyma kicentrifugázott levét is, de azért a kevésért nem érdemes beszagosítani a gyümölcs centrifugát. Ha mégis úgy döntünk, bármely zöldség-lével keverhetjük.

 

 

 

 

 

 

 

 
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
HALOTTJAIM EMLÉKÉRE
 
giff

 
CHAT
Üdvözletem, Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bihari Andrea Művésznő festménye.
Örülök, mindig jó szívvel, Tisztelettel...
 
Az Ön Tiszteletére...mert emlékezem
 
Gyönyörűséges látvány
Kedvencem
 
továbbá

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
CIGÁNY VAJDA JÓL MONDJA/ megtekinthető a videó/
 
Linkek / Kedvencek2
 
ELKOPTAM MÁR, UTAMAT JÁRVA!
Meddig járom még utam? Talán ameddig a sarum bírja.
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
NÉVNAP

 





 

Google

 

 

 

Cathérine Deneuve a tévében

 

 
NAPTÁR
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SMS- HÍRDETŐFAL
 
képes
Tartalom
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?