"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
Bundához: 6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 tojás
1 egész csirkemell
csipet só
pici víz
1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
ketchup
chili (erős pista) ha kihagyod akkor nem csípős, csak édes
méz
3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a húsit. Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. Elkészítjük a mázat. A húst bő, forró olajban arany barnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
sajtkosár
Ízes élet
2015.05.23. 01:03
Sajtot le kell reszelni egy kicsit megolvasztani a sütőben és ha már nem túl forró de még formázható csinálhatunk belőle a képek alapján saláta vagy tészta tartót smile hangulatjel
Levendulás cukor
Ízes élet
2015.05.23. 01:00
Levendulás cukor Virágzik a levendula. Szeretném fantasztikus illatát minél többféle módon felhasználni, megőrizni. Egyik első próbálkozásom idén ezen a téren a levendulás cukor. Már olvastam róla korábban több helyen is. De most itt az én változatom. Ajándékba szánom szép üvegcsékben és téli estékre teába, kuglófra, talán marad belőle. Elkészítése: 8-10-12 szál friss levendulát lemorzsoltam, az üveg nagyságától függő cukor mennyiséggel szépen rétegeztem: virág,cukor, virág és így tovább. 10 napig mindenképpen hagyom így állni őket, hogy barátkozzanak. Majd egy részét kávédarálóban ledarálom virágostul mindenestül, így lilás porcukrom lesz. Másik felét átszitálom, ebben az adagban csak az illat, az aroma marad benne, ezt használom majd teához.
Gyors, csodaszép és finom is!
Citromkrém
TücsökBogár konyhája
2015.05.23. 00:54
Hozzávalók:
3 egész tojás
1 dl citromé (kb. 2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (vagy vaj)
5 dkg méz ( vagy cukor)
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve kihűtjük, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Süteményekbe töltelékként, péksütemények mellé lekvár helyett is remek.
szalonna kosárka
Moldován Erika
2015.05.23. 00:47
Bacon szeletekből kis saláta kosár smile hangulatjel Guszta..smile hangulatjel Ti is így gondoljátok???
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összekeverem a porcukorral, végül hozzáadom a tojások sárgáját.Határozott mozdulatokkal összegyúrom.
Felhasználásig hűtőbe teszem.
Kiszaggatom a banánt karikákra vágom egy kocka csokika és és egy másik tésztával beborítom smile hangulatjel
Linzer fincsiség. :)
Moldován Erika
2015.05.23. 00:41
Ismét egy linzeres finomság smile hangulatjel
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor 4 tojás sárgája
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összekeverem a porcukorral, végül hozzáadom a tojások sárgáját.Határozott mozdulatokkal összegyúrom.
Felhasználásig hűtőbe teszem.
Tölteléknek lehet krém gyümölcs vagy bármi amit szeretünk grin hangulatjel
Moldován Erika receptje
Töltött roló
Erika Moldován
2015.05.23. 00:36
Töltött roló.
Hozzávalók:
-1/2 csésze tej
-1/2 csésze víz -3 evőkanál olaj
-1/4 csésze cukor
-1 felvert tojás
-1 1/2 teáskanál só
-2 1/4 teáskanál instant élesztő
-3 1/2 4 csésze kenyér liszt
A tetejére a kenés: 1 tojás, 1 evőkanál tej
Az tésztát összegyúrod.
Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej keverékkel bekened..és sütőbe tolod őket..
Töltsd meg őket salátával vagy zöldséggel, vagy bármivel amivel szeretnéd! Moldován Erika
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük
pillecukor
Erika Moldován
2015.05.23. 00:22
Pillecukor smile hangulatjel Hozzávalók:
8 g étkezési zselatin 3 evőkanál víz 15 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
csipet só
0,5 dl folyadék (ez a folyadék lehet színező vagy ízesítő anyag is, citromlé vagy szörp, valamilyen (íz)aroma, ételfesték)
A hempergetéshez:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál kukorica keményítő
Elkészítés:
Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel.
8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba
Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az 1 evőkanál mézzel, csipet sóval és 0,5 dl folyadékkal, csak egyet rottyantjuk. Majd elkezdjük folytonos keverés mellett lassan, nagyon vékony sugárban a zselatinhoz önteni. Amíg öntjük, kisebb fokozaton dolgozunk, majd tehetjük nagyobbra is. Elkezd keményedni, és kúszik felfelé.
Én úgy szoktam megnézni, jó-e, ha nem ragadnak össze az ujjaim tőle, hanem inkább sikamlós.
Én egy mélyebb hungarocell tálcát szoktam alufóliával kibélelni úgy, hogy a fényes fele nézzen felém, és még be is kenem étolajjal vékonyan, ebbe öntöm bele, és beteszem a hűtőbe.
Már 2-3 óra múlva ki is tudjuk venni, kiborítjuk egy olajozott sütőpapírra, lehúzzuk róla az alufóliát.
A pillecukrot ollóval tetszőleges formákra szabdaljuk, majd meghempergetjük a porcukor és keményítő keverékében.
Hűtőben zacskóban vagy egy jól záródó dobozban sokáig eláll.