"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
3 kg őszibarack 1 kg cukor
2 g citromsav vagy 1 citrom leve
forró víz
Őszibaracklekvár elkészítése:
A teljesen érett, egészséges barackot átválogatjuk, megmossuk, a hibás részeket egy éles késsel eltávolítjuk. A barackokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyebben lejöjjön a bőre, majd meghámozzuk és félbevágjuk. A citrom levét, a 1,5 kg barackot és 1 kg cukrot rétegezve egy lábasba helyezünk - egy sor barack, egy sor cukor -, és 24 óráig állni hagyjuk. A másik 1,5 kg barackot apróra vágjuk és le turmixszoljuk vagy krumplinyomóval szétpasszírozzuk majd, felforraljuk. Másnap a barackpépet és a darabos barackból leszűrt levet lassan felfőzzük és hozzáadjuk a darabos barackot, majd tovább főzzük 15 percig óvatosan keverve, hogy a barack ne törjön össze. Ezután a lekvárt forrón széles szájú üvegekbe töltjük, azonnal légmentesen lezárjuk; egymás mellé helyezve tiszta ruhával letakarjuk, és száraz dunsztban másnapig hűlni hagyjuk. Másnap, ha kihűlt, hűvös sötét helyre rakjuk, és fogyasztásig ott tároljuk.
Tojásos finomság
Erika Moldován
2015.05.23. 00:13
Tojásos finomság smile hangulatjel
7 tojás és 2 evőkanál tej, egy kis sóval és borssal. Egy muffin forma, melyet kikenünk. Belerakod amit otthon találsz, pl. zöldborsó, sajt gomba, szalonna, paradicsom és paprika, és majd ezt a tojásos keveréket ráöntjük. 15-20 percig süssük a sütőben 180 °-on ropogósra sütjük
cukkíni karikák töltve, bundába
2015.05.23. 00:07
Chef Cricket
Cukkini & cukkini
- Vágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett darált hússal. Forgasd meg a szeleteket lisztben és tojásban, majd olajban süsd ki.
Forrás: http://www.kyxarka.ru/news/1378.html
vagy,
- Vagy vágd fel a cukkinit 2 - 2,5 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg púposan fasírtnak befűszerezett darált hússal, kend meg a tetejét tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, és kiolajozott tepsire téve, forró sütőben süsd készre.
csoki mint dísz
Erika Moldován
2015.05.23. 00:04
banánkarikák
Erika Moldován
2015.05.23. 00:01
Banán karikák smile hangulatjel Banán én nutállát teszek rá ismét egy banán karika smile hangulatjelÍgy az egészet megforgatom olvasztott csokiba megdermed és már falni is lehet grin hangulatjel
kókusztekercs, nem kell sütni... :)
Erika Moldován
2015.05.22. 23:50
Hozzávalók:
a barna részhez:
15 dkg datolya
15 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)
2 dkg kakaópor
a fehér részhez:
10 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
3 dkg cukor
5 dkg olvasztott kókuszolaj vagy vaj
1/2 dl víz
a díszítéshez:
2 evőkanál kókuszreszelék
A barna rész valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban sima masszává dolgozzuk. (Ha a datolya nagyon száraz, akkor előtte 1-2 órára áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon!) Két sütőpapír közé téve a masszát 20 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. Rásimítjuk a fehér részt, amihez szintén valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve krémesítjük. Szorosan feltekerjük (az alatta lévő sütőpapír segítségünkre lehet a tekerésnél). Belegörgetjük a kókuszba és 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük mielőtt szeletelnénk.
narancslekvár
Erika Moldován
2015.05.22. 23:43
Narancslekvár
Hozzávalók:
1 kg narancs
1 kg cukor 1 csomag zselésítő
5 dl narancsszörp
3 szem szegfűszeg
1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
1 ujjnyi fahéj
Elkészítés:
1 kisebb naracs héját csíkokra vágjuk, majd egy kicsi edénybe belerakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a víz el nem tűnik.
Megpucoljuk a narancsokat és kockákra vágjuk. A narancsot, a cukrot, a zselésítőt, a szörpöt, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget és a narancs héját egy nagyon magas falú edénybe rakjuk, felforraljuk, majd 5 percig főzzük, majd kanállal a szegfűszeget - a fahéjat, a vaníliarudat és a szegfűszeget - egy kanállal kiszedjük. Ha a narancs nem akar szétfőni, összeturmixolhatjuk.
Egy kicsi vízzel töltött tepsibe üvegeket teszünk, majd a gázon melegítjük (ez azért kell, hogy a melegtől ne törjön szét az üveg), majd beleszedjük a lekvárt. Rátesszük a tetőket. Pár percre fejre fordítjuk őket. Dunsztba tesszük, és 1 napig benne hagyjuk.
Sokan kértétek megint smile hangulatjel Hát íme:) Recept
2 csésze (5 dl) sütemény liszt ½ teáskanál sütőpor ¼ teáskanál só
⅔ csésze porcukor,
¼ csésze kristálycukor
2 ½ kanál sótlan vaj
1 teáskanál vanília
½ teáskanál eper (vagy más) kivonat
½ teáskanál (vagy több) élelmiszer színező anyag
2 evőkanál sütemény liszt a nyújtáshoz
sok sok színes cukor
Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat a színező anyagokon kívül, és annyi zsiradékot használj, hogy jól nyújtható tésztát kapj. Mikor kész a tészta, akkor vedd kettő részre, és az egyikhez add hozzá a színező anyagokat.
Rózsaszín süti
Nyújtsd ki a két lapot, tedd egymásra, tekerd fel, és minimum kettő órára tedd be pihenni a hűtőbe.
Állítsd 250 fokra a sütőt, és tedd be a sütit kb 15 - 20 percre. Ha megsült, akkor vedd ki, és kihűlés után díszítsd.
Vírslisütés így!!! :)
Ízes élet: Erika Moldován
2015.05.22. 23:26
Ki hogy szereti a virslit ? smile hangulatjel
hozzávalók
20 dkg kukoricadara 10 dkg liszt
1 tojás
1 tk cukor
0,5 tk sütőpor
2,5 dl tej
só
1 kg virsli
A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen.
A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és annál fogva forgassuk meg lisztben (ezt a lépést ne hagyjuk ki, mert ha nem így teszünk, lefolyhat a massza a virslikről).
Töltsük a tésztát magas pohárba, és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire.
Azonnal dobjuk forró olajba, és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla.
Ízlés szerint mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.