PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
H
SZÉP MAGYARORSZÁG
 
Támogatás

     

KLIKK :) NAPI "LINK" AJÁNLAT:

ide érdemes regisztrálni, ez a lap, fizet! Jó kis zsebpénz mindenkinek. :)

 

 

 

gagner de l'argent

 

 

 
MENÜ
 
A HÁROM GYERMEKEM, TÜCSI, VIKI, ÉS BETTI.:)
Már felnőttek! :) Szépek, jók, egészségesek!!!
 
Drága szépségeim :)

Gyermekeimnek ajánlom: 

"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes." 

Veronica A. Shoffstall

______________________________________

 
 
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle! 
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
 
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
                                                           Pichlerne
 

_______________________________________

AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...

 

 

 
sok pénz jön
 
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
RAJZ A FÉRJEMRŐL
 
Az én imádott Párommal:)
 
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN

Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.

 

" "

 

______ . _______

 

KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE

Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”

 
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK / A KEDVENCEK
 
LINKEK
 
HASZNOS LINKEK
 
számláló

látotagó olvassa a lapot.

 

 
JÖJJÖN MÁSKOR IS
Indulás: 2004-10-01
 
REKLÁMCSERE


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 
MÁV TUDAKOZÓ
honnan:

hova:
mikor:


 
kÖNYV / MEK
Keresés a MEK-ben:

Szerző:
Cím:
Téma:



Szöveg:
 
Időjárás

 
Honnan?


 
AKTUÁLIS: RÁK GYÓGYÍTÁSA MÁSKÉPPEN
AKTUÁLIS: RÁK GYÓGYÍTÁSA MÁSKÉPPEN : Mákról tudni kell / Gabótól kaptam szintén...:)

Mákról tudni kell / Gabótól kaptam szintén...:)

x  2010.02.10. 13:45

 

Ezt jó tudni a mákról

Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett
exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki
legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak,
olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok
felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő.
Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal
fogyasztott étkezési
mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a
falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások
kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma
volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba
beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős
csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők
voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést apott, míg a másik napi
1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit
meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának
csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést
követően. Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket,
vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható
mák-olajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért
mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás
megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a
gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós
szedése. (Bálint János)

Link: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html

És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és OláhAndort
hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század
eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak
egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák
stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi
lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták
meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi
vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb.És,
ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek. Schirilla György 58-féle
mákos étel receptjét gyűjtötte össze. Az volt a szokás, hogy a
vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki
kellett tartania ünneptől ünepig. Márpedig a mák nagyon egészséges.
Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat,
amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához
szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de
tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.

Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált
mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és
még finom is:
25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi
mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell
forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák
megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a
bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.

Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal.
Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott,
akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a
cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet.
Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a
kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos
vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok
felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges
táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.

Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi
táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet,
és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a
szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a
csontból a kalciumot.

MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL.

Hozzávalók:

4-6 db kifli,
1 csomag
vanília puding,
7 dl tej,
1/2 csomag mazsola,
1 evőkanál cukor,
5 dkg mák

Elkészítése:

Elkészítjük a
vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a
módosítással, hogy 7 dltejet használunk hozzá és még egy evőkanál
cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra
simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem
keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is
megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen
fogyasztjuk.

CSACSIFÜLE

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az
élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót
beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra
nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál
tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.

Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.

MÁKOS KUPOLA

Hozzávalók(8-10 darabhoz):

5 tojás,
kb. 10 dkg méz,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
20 dkg darált mák,
Lekváros töltelékhez:
4 evőkanál szilvalekvár,
4 evőkanál rum
,Tejszínes töltetékhez:
2,5 dl tejszín,
3 evőkanál rum,
1 csomag habfixáló
Mázhoz:
1,5 dl tejszín,
13 dkg tejcsokoládé,
sütőpapír

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a tojások sárgáját és fehérjét
szétválasztjuk. A sárgáját 10 dkg mézzel, rummal és citromlével
habosra keverjük; a fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként
beleteszünk 10 dkg porcukrot. A fehérjehabot óvatosan belevegyítjük; a
lisztet, a sütőport és a mákot összekeverjük, majd szintén
belekeverjük a krémbe. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük
(kb. 1,5 cmmagasan), a tetejét elsimítjuk, és kb. 12 perc alat

 

Ezt jó tudni a mákról

Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett
exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki
legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak,
olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok
felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő.
Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal
fogyasztott étkezési
mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a
falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások
kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma
volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba
beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős
csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők
voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést apott, míg a másik napi
1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit
meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának
csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést
követően. Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket,
vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható
mák-olajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért
mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás
megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a
gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós
szedése. (Bálint János)

Link: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html

És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és OláhAndort
hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század
eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak
egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák
stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi
lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták
meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi
vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb.És,
ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek. Schirilla György 58-féle
mákos étel receptjét gyűjtötte össze. Az volt a szokás, hogy a
vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki
kellett tartania ünneptől ünepig. Márpedig a mák nagyon egészséges.
Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat,
amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához
szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de
tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.

Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált
mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és
még finom is:
25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi
mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell
forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák
megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a
bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.

Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal.
Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott,
akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a
cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet.
Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a
kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos
vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok
felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges
táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.

Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi
táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet,
és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a
szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a
csontból a kalciumot.

MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL.

Hozzávalók:

4-6 db kifli,
1 csomag
vanília puding,
7 dl tej,
1/2 csomag mazsola,
1 evőkanál cukor,
5 dkg mák

Elkészítése:

Elkészítjük a
vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a
módosítással, hogy 7 dltejet használunk hozzá és még egy evőkanál
cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra
simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem
keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is
megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen
fogyasztjuk.

CSACSIFÜLE

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az
élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót
beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra
nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál
tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.

Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.

MÁKOS KUPOLA

Hozzávalók(8-10 darabhoz):

5 tojás,
kb. 10 dkg méz,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
20 dkg darált mák,
Lekváros töltelékhez:
4 evőkanál szilvalekvár,
4 evőkanál rum
,Tejszínes töltetékhez:
2,5 dl tejszín,
3 evőkanál rum,
1 csomag habfixáló
Mázhoz:
1,5 dl tejszín,
13 dkg tejcsokoládé,
sütőpapír

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a tojások sárgáját és fehérjét
szétválasztjuk. A sárgáját 10 dkg mézzel, rummal és citromlével
habosra keverjük; a fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként
beleteszünk 10 dkg porcukrot. A fehérjehabot óvatosan belevegyítjük; a
lisztet, a sütőport és a mákot összekeverjük, majd szintén
belekeverjük a krémbe. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük
(kb. 1,5 cmmagasan), a tetejét elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt
megsütjük.

 

A mák táplálkozásban és gyógyításban betöltött szerepe Egészség A kerti, étkezési mák (Papaver somniferum) az egyik legrégibb egyéves növény. Fontos tudni, hogy a mákmag teljesen ártalmatlan és egészséges élelmiszer. Egy-egy mákkal dúsított ételből alkalmanként nem nagy mennyiséget eszünk, ennek ellenére értékes tápanyagtartalmú élelmiszer. 100 g mákban 537 kcal, 20,5 g fehérje, 38,2 g zsír és 23,9 g szénhidrát van. A vitaminok közül értékes B1-, B6-, B2-, niacinforrás. Az ásványi anyagok közül pedig nagyobb mennyiségben kálciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. A görög és római birodalomban mézzel keverve fogyasztották a mákot. Számos étel készíthető belőle, így például magyar különlegesség a beigli (mákos tekercs), vagy a mákos guba, ezek legfőképpen nagyobb ünnepek alkalmával kerülnek az asztalra. Ezen kívül rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, tészta és számos más étel alkotóeleme. A darált mák töltelékként akkor a legjobb ízű és állagú, ha felhasználás előtt öszeforraljuk kevés tejjel és mézzel, vagy cukorral (cukorbetegek édesítőporral). Ízesíthető reszelt, kicsavart almával, mazsolával, sárgabarack dzsemmel, reszel citromhéjjal is.

 
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
HALOTTJAIM EMLÉKÉRE
 
giff

 
CHAT
Üdvözletem, Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bihari Andrea Művésznő festménye.
Örülök, mindig jó szívvel, Tisztelettel...
 
Az Ön Tiszteletére...mert emlékezem
 
Gyönyörűséges látvány
Kedvencem
 
továbbá

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
CIGÁNY VAJDA JÓL MONDJA/ megtekinthető a videó/
 
Linkek / Kedvencek2
 
ELKOPTAM MÁR, UTAMAT JÁRVA!
Meddig járom még utam? Talán ameddig a sarum bírja.
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
NÉVNAP

 





 

Google

 

 

 

Cathérine Deneuve a tévében

 

 
NAPTÁR
2024. Október
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
SMS- HÍRDETŐFAL
 
képes
Tartalom
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?