| 
 Fokhagymaleves -100-szor erősebb az antibiotikumnál  2015.01.10. 13:28 
	A Washingtoni Egyetem egy szakirányú vizsgálat alapján kijelentette, hogy a fokhagyma akár 100-szor is erősebb lehet a hagyományos antibiotikumoknál. 
	A meghűlés, nátha és még más fertőzések is gyógyíthatók fokhagymalevessel. Napjainkban sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, elsősorban ennek túlzott használata miatt. Sokan szednek antibiotikumot a legegyszerűbb fertőzésekre is, ami miatt ugyanaz a gyógyszer már nem fejti ki hatását a célzott baktériumok ellen. 
	Épp ellenkezőleg, ezeknek a gyógyszereknek számos káros hatása van, egyesek még rákkeltőek is. Ezért sokan kezdenek visszatérni a természetes gyógymódokhoz, amelyekről sokszor bizonyosodott be hatásosságuk. 
	A Washingtoni Egyetem egy sor kutatást végzett, melyek során különböző ételek és hagyományos antibiotikumok hatásait vetették össze, ennek kapcsán jöttek rá a fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásaira. 
	A gyógyító fokhagymaleves recept: 
	  
	– 5 fej bio fokhagyma 
	– 2 kanál olívaolaj 
	– 2 kanál vaj 
	– 2 nagy fej vöröshagyma 
	– 1 kanál frissen vágott csombor, vagy egy kiskanál száraz, őrölt csombor 
	– egy csésze tejföl 
	– egy csésze (250 ml) húsleves 
	– egy kötés petrezselyem 
	– egy kiskanál száraz bazsalikom 
	– egy csésze száraz kenyérkocka 
	Az összetevőket apróra vágjuk (a kenyéren kívül) és a húslevesben megfőzzük. Miután megfőtt, mixerrel jól összekeverjük, míg krémes állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a tetején ízlés szerint zöld levéllel és kenyérkockákkal tálaljuk. 
	Egy másik recept szerint a hagymát és fokhagymát vajon meg kell dinsztelni, azonban ez nem túl egészséges a szívre. Ha viszont a vajat a leveshez adjuk, ez egy különleges ízt fog kölcsönözni neki, csakúgy, mint az olívaolaj. A diétás variációhoz pedig csak hagyjuk ki belőle a vajat és olajat. 
	Ajánlott a levest este, forrón fogyasztani, főleg hűlés vagy egyéb fertőzés esetén, de a levesnek betegségmegelőző hatása is van. |