több cikk! sztárrecept ...
Forrás: www.chrisbeatcancer.com 2014.04.11. 03:33
Néhány nap alatt már látványos eredménnyel kecsegtet a fogyókúrás víz ivása. Most elmondjuk, hogyan tudod otthon elkészíteni, ami valóban nélkülöz minden nehézséget.
A “sztárrecept” minden kétséget kizáróan egy fogyókúrás víz, “Schlank-Wasser”, amely szerint nem szükséges a szörnyű szenvedés, ezzel szemben gyártója biztosan ígéri, hogy fogyasztója négy nap alatt három kilótól könnyen megszabadulhat. Ráadásul úgy, hogy 14 centimétert veszít has-, csípő- és fenékméretéből.
A recept tulajdonképpen nem is német, hanem amerikai eredetű, mégpedig egy New York-i táplálkozástudományi szakember találmánya. Németországban azonban szinte megőrülnek érte a vásárlók.
A fogyasztó víz alkotóelemei a víz mellett a gyömbér, az uborka, a citrom és a mentalevél. A szakértők szerint a víz önmagában csökkenti az éhségérzetet, “kiűzi” a salakanyagokat és zsírégető hatása is van. A gyömbér segíti a gyomor-, illetve a bélrendszer működését. Az uborka víztelenít, illetve vizelethajtó, szabályozza az anyagcserét, erősíti a gyomornyálkahártyát és az immunrendszert. A citrom jótékony hatással van az emésztésre és a vérkeringésre, és általános víztelenítő, egyben méregtelenítő hatása van. A mentalevél pedig ugyancsak csillapítja az éhséget, és segíti az epeműködést, ezáltal pedig az anyagcserét.
A “Schlank-Wasserhez” nem kell más, mint két liter víz, abban pedig egy friss, mintegy 2-3 centiméteres megpucolt, illetve felvágott gyömbér, egy vékony szeletekre vágott, közepes méretű uborka, egy szintén közepes nagyságú és felszeletelt citrom, valamint pontosan 12 darab mentalevél. Az ily módon elkészített vizet egy éjszakén keresztül a hűtőben kell tárolni, hogy ezáltal az aromák megfelelően összekeveredhessenek.
Ezek után már nincs más hátra, mint az, hogy a vízből négy napon keresztül reggel, délben és este étkezés után egy pohárral fogyasszanak, és – legalábbis a szakértők szerint – garantált a négy nap alatti mínusz három kiló. Egyetlen feltétel csupán, hogy napi 1200 kalóriánál többet ne vigyünk be a szervezetünkbe, továbbá a zsíros étel és az édesség egyáltalán nem ajánlott. A “csodavíz” mellett persze ásványvizet és teát is lehet fogyasztani.
“A nevem Chris Wark. 2003-ban végstádiumú vastagbélrákkal diagnosztizáltak. Akkor voltam 26 éves. Megműtöttek, de visszautasítottam a kemoterápiát. Ahelyett inkább táplálkozási változtatásokat eszközöltem és a természetes terápiákhoz fordultam. Mára legyőztem a betegséget, élek s virulok! “
“Titkom a 4 rákölő fűszer használata volt, ezek a: kurkuma, oregano, cayenne paprika és fokhagyma.
Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik.
Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.
Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást érhetünk el velük.
Bőven szórok bele ételeimbe ebből a négy fűszerből és bár nem vagyok már rákos, még ma is veszek be belőlük.
Ezek tehát az (organikusan termesztett): oregánó, fokhagyma, cayenne paprika és kurkuma.
A kurkuma növényi rokonát a gyömbért is évezredek óta használja az indiai ajurvédikus orvoslás.
Antiszeptikus és antibakteriális szer is egyben, fertőzések, gyulladások, sebgyógyulás, rossz emésztés kezelésére.
A kurkuma a legjobb, mert tartalmazza az erős rákellenes polifenolt, a kurkumint!
A kurkuminról klinikailag kimutatták, hogy gátolja a különböző rákos sejtek burjánzását, beleértve a csontrákot, mellrákot, agydaganatokat, végbél, máj, hasnyálmirigy, gyomor, hólyag, vese, prosztatarákot, leukémiát, petefészekrákot, melanomát és így tovább!
Rákölő tulajdonsága abból származik, ahogy apoptózist képes indukálni (természetes sejthalált) a rákos sejtekben.
A curry por gyakori összetevője az indiai és az ázsiai konyhának, a koriander, kurkuma, római kömény, görögszéna és a pirospaprika keveréke.
Nagyon szeretem! Nagyon finom!
Az oregánó rendkívül sok antioxidáns és antimikrobiális vegyületet tartalmaz. Egy teáskanál oregánó ugyanolyan antioxidáns erővel rendelkezik, mint két pohár vörös szőlő! Tartalmaz egy fitovegyületet, az ú.n. kvercetint, amelyről ismert, hogy lassítja a rák növekedését, valamint elősegíti az apoptózist.
Megint ez a szó… vagyis a sejthalált. E mellett az oregano a K-vitaminnak és a vasnak is nagyon jó forrása!
A fokhagyma nagyon erős rákellenes fűszer.
Tanulmányok a világ minden tájáról kimutatták, hogy csökkenti minden típusú rák, különösen a vastagbél-, gyomor-, bél- és prosztatarák kialakulását.
Erős antibakteriális tulajdonságai is vannak, de ismert olyan képessége is, amellyel blokkolni tudja az összes rákkeltő anyag aktivitását a testben. Növeli a DNS-javítását, lassítja a rákos sejtek szaporodását és mint a kurkuma és az oregánó elősegíti az apoptózist.
A felnőtteknek minden nap egy gerezd friss fokhagymát kellene fogyasztaniuk.
Tehát nem csupán fokhagymaport tettem mindenre amit megettem, de feldaraboltam a nyers fokhagymát apró darabokra és lenyeltem őket, mintha tabletták lennének. Volt fokhagymaszagom? Ó, igen. És érdekelt? Nem!
A cayenne paprika kapszaicint tartalmaz, amely egy olyan aktív vegyület, ami a mellett, hogy rettenetesen égeti a nyelvünket, torkunkat és minden mást, nagyon jó ráksejtpusztító is egyben. Na hogyan? Kitaláltad! Apoptózist eredményezve.
A cayenne kulcsfontosságú összetevője bármily detoxifikáló programnak is. Minél csípősebb, annál jobb!
A habanero paprika 4-6-szor több kapszaicint tartalmaz mint a cayenne.
A Scoville skálán 200.000 egységben állapították meg az erősségét. Jujj! Az első alkalommal, amikor szuper erős chili paprikát ettem, akkor 20 évesen, még gondolkozni sem tudtam rendesen annyira csípett.
Egy szuper könnyű módja annak, hogy több fűszert használjunk: én mind a négy rákellenes fűszert salátaöntetbe keverem.
A salátaöntetek mellett belekeverem minden ételbe is, amit főzök, de még étrendkiegészítő formájában is beveszem őket.”
Chris mára már teljesen felgyógyult, köszönhetően annak, hogy kutatott, keresett és végül tanult. Tanult azokról a dolgokról, amelyekről nem szól az orvostudomány.
Chris Wark története
Forrás: www.chrisbeatcancer.com
Olvass többet itt:| Natura Hirek
______________________________
Van a brokkolicsírában egy hatóanyag, ami több közelmúltban végzett vizsgálat szerint nem csak védelmet jelent a legtöbb ráktípussal szemben, de már kifejlett daganatok kezelésében is eredményesen alkalmazható. A szakemberek számára készítettünk egy monográfiát, ami tele van olyan varázsszavakkal, amit csak ők értenek, az átlagos olvasó elalszik tőlük. Akinek az alábbi írás nem elég tudományos, javaslom töltse le azt.
Mi itt egy közérthető, egyszerű összefoglalását adjuk át az abban található tudományos eredményeknek.
Az egész történet onnan indítható, hogy megfigyelések szerint a brokkoli egyik olaszországi fajtája, a Brassica oleracea italica rendszeresen és nagy mennyiségben elfogyasztva jótékony hatással bír rákos betegek esetében. A Johns Hopkins Egyetemen dolgozó Dr. Paul Talalay-nak és kutatócsoportjának sikerült igazolnia, hogy a brokkoli egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.
A BROKKOLIBAN NINCS IS SZULFORAFÁN
A brokkoli csírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is. Van egy harmadik lehetőség is a rákbetegek előtt, mivel ma már kapható hidrolizált formában szulforafán kapszulában, aminek hatása nem függ a bélrendszer állapotától. Magyarországon a Vitaking gyárt és forgalmaz ilyet.
Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a szulforafán kapszulákat, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van. Tudom, hogy furcsán hangzik, de a “naponta 6×1 brokkoli négyóránként” lenne a kezelési javaslat egy rákbetegnek a teljes gyógyulásig.
Ugyanis a vérkeringésbe történő felszívódást követően a szulforafán hamar feldúsul a szövetekben, ahol kifejti daganatellenes hatását. Egy humán vizsgálat alapján brokkolicsírából származó egyszeri dózis esetén a csúcs plazmakoncentráció egy órával a fogyasztást követően alakult ki és alig két óra elteltével a koncentráció megfeleződött. Mivel kétóránként nem lehet egy tál brokkolit megenni, a kivonatot tartalmazó kapszula adagolása viszont megoldható, megfontolandó 3-4 óránként egy kapszulával egyenletes koncentrációt fenntartani a rákos beteg vérében.
MIRE JÓ MÉG A SZULFORAFÁN?
A vizsgálatok elsősorban a daganatellenes hatást célozták meg, amit kétségtelenül igazoltak is, de több vizsgálati eredmény számolt be egyéb pozitív eredményekről is, amik mellékesen születtek a szulforafánnal kezelt csoportokban. Emlődaganatos nőstény egereknek napi 50 mg/kg dózisban két héten keresztül adott szulforafán elpusztította az emlődaganat-őssejteket és megállította a daganat növekedését. A szulforafán humán daganatokra kifejtett jótékony hatásait elsőként 200 egészséges felnőtt emberen (életkor: 25–65 év között) sikerült közvetlenül megfigyelni a kínai Jiangsu tartományban. Abban a régióban ugyanis igen magas a rák előfordulása az élelmiszerekben található túlságosan magas aflatoxin-szint, valamint a krónikus hepatitisz-B fertőzések miatt. Ennek a vak, placebo-kontrollált vizsgálatnak az elsődleges célja a szulforafán emberi daganatokra gyakorolt hatása volt.
FELSŐLÉGÚTI GYULLADÁSOK
A dízelüzemű gépjárművek kipufogógázában található részecskék oxidatív stressz kiváltása révén képesek fokozni a tüdőbetegségek előfordulását. egy vizsgálatban igazolták, hogy a szulforafán képes gátolni a dízelüzemű gépjárművek kipufogógázából származó kivonat hatásainak kitett humán légúti hámsejtek citokintermelését. A vizsgálatban, az 57 önkéntesből álló csoport felének szulforafánt tartalmazó kapszulát, a másiknak lucerna kapszulát adtak ami jelentéktelen mennyiségben tartalmazott szulforafánt. A szulforafánnak látványosan jobb hatása volt a betegség minden paraméterére.
ANTIBAKTERIÁLIS HATÁS
A Helicobacter pylori gyomordaganat kifejlődésében játszott szerepe jól ismert. Állatkísérletekben igazolták, hogy napi 1,33 mg szulforafán adagolása (ami emberekben 100 mg napi dózissal egyenértékű) erősen baktericid hatású, és teljesen kiirtja a H. pylorit. A kísérletet embereken is elvégezték: a kísérletben részt vevő 48, H. pylori-val fertőzött pácienst két csoportra osztották: az egyik csoport brokkolicsírát (n=25), a másik, placebo csoport (n=23) pedig lucerna-csírát fogyasztott. A brokkoli fogyasztása a tesztek során a H. pylori antigénjének szintjét, valamint a gyomor bakteriális fertőzöttségének és gyulladásának markereit – egyaránt csökkentette. A lucernát fogyasztó csoportban egyik hatás sem volt mérhető.
RHEUMATOID ARTHRITIS
Rheumatoid arthritis betegségben szenvedők esetében az ízületeket bélelő hártya daganatszerű megnagyobbodása figyelhető meg. Dr. Kong és munkatársai megvizsgálták, hogy a szulforafán milyen hatással van a betegségre egerek esetében. A mérés szerint akár 50%-al is képes volt egyes kísérő markerek értékét és a gyulladást is csökkenteni.
A szövettani elemzés mérsékeltebb fokú gyulladást, és csontkárosodást mutatott a szulforafánnal kezelt állatokban a kontroll csoporthoz képest.
BIZTONSÁG
A hagyományos rákkezelésekkel szemben a szulforafán teljesen biztonságosnak tűnik. A szulforafán emberi felhasználása biztonságosságának igazolása érdekében számos vizsgálatot végeztek el. Egy randomizált, placebo-kontrollált, kettős vak kísérlet alapján a 7 napig adagolt, 25 és 100 µmol glükorafanint tartalmazó brokkolicsíra-kivonatnak nem voltak jelentős mellékhatásai. Egy további randomizált, placebo-kontrollált vizsgálat, amelyet 200 egészséges felnőtt önkéntes részvételével végeztek el, akiknek két héten keresztül naponta brokkolicsíra-infúziót adtak (400 µmol, vagyis körülbelül 175 mg glükorafanin), szintén mellékhatások nélkül ért véget.
A brokkoliból, brokkolicsírából, illetve brokkolimagból izolált szulforafánnal kapcsolatban, ellenjavallatok, illetve gyógyszerkölcsönhatások nem ismertek.
MINDENRE GYÓGYÍR, CSAK A HALÁLRA NEM
Tagged: Anti-bakteriális, Anti-kolinerg, Csökkenti a magas vérnyomást, Fájdalomcsillapító, Fekélyellenes, feketemag, Görcsoldó, Gyulladáscsökkentő, Inzulin szenzitivizáló,nigella-sativa, Vérnyomáscsökkentő -
Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA)) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját…mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.
A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai “modern idők fogyasztói társadalma” nem tud róla. Angol nyelvű kultúrák római korianderként, fekete szezámmagként, fekete köményként is ismerik ezt a fekete színű magot. Egyébként neve pontosan leírja megjelenését.
A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag “az áldás magja.” Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag “gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra.”
Az orvosbiológiai irodalomban 1964 óta 458 lektorált tanulmány hivatkozik áldásos hatásaira.
A (Nigella sativa) mag több egészségügyi problémára gyógyír, mint például:
-
Fájdalomcsillapító
-
Anti-bakteriális
-
Gyulladáscsökkentő
-
Fekélyellenes
-
Anti-kolinerg
-
Gombaölő
-
Csökkenti a magas vérnyomást
-
Antioxidáns
-
Görcsoldó
-
Vírusölő
-
Hörgőtágító
-
Glükoneogenezis gátló (anti-diabetikus)
-
Májvédő
-
Vérnyomáscsökkentő
-
Inzulin szenzitivizáló
-
Interferon indító
-
Leukotrién antagonista
-
Vesevédő
-
Tumor nekrózis faktor alfa-gátló
A feketemagról a további nagyon speciális egészségügyi előnyöket mutatták ki:
2. típusú cukorbetegség esetén: két gramm fekete mag naponta szedve, csökkent reggeli glükózszinthez, csökkent inzulin rezisztenciához, fokozott béta-sejt-funkcióhoz és csökkent glikozilált hemoglobin (HbA1c) mennyiséghez vezetett.
Helicobacter pylori fertőzés esetén: a feketemag klinikailag hasznos anti-H. pylori tevékenysége hasonló a H. pylori ellen egyébként használt hármas eradikációs terápiához.
Epilepszia: a feketemagokról hagyományosan ismert görcsoldó tulajdonságuk is. Egy 2007-es, epilepsziás gyermekeket vizsgáló tanulmány úgy találta, hogy a feketemagok vizes kivonata jelentősen csökkentette a rohamok erősségét.
Magas vérnyomás: vérnyomás-csökkentő hatást érhetünk el enyhe hipertónia esetén amennyiben 100 és 200 mg feketemag kivonatot fogyasztunk naponta kétszer, 2 hónapig.
Asztma: a feketemagban lévő timokinon: az egyik fő aktív összetevő, magasabb rendű hatóanyag állati modellben bizonyítottan jobb, mint a flutikazon hatóanyagú asztma gyógyszerek.
Akkut tonsillopharyngitis: többnyire vírusos eredetű mandula és garatgyulladás (pl. torokfájás) esetén a feketemag kapszula szignifikánsan enyhíti a torokfájdalmat, és csökkenti a fájdalomcsillapitók szükségességét.
Vegyifegyver támadás esetén: egy randomizált, placebo-kontrollált humán vizsgálatban a vegyi fegyverek által megsérült betegekről úgy találták, hogy a feketemag forralt vizes kivonata javította légzésfunkciós vizsgálataik eredményeit, csökkentette a légúti tüneteket: a mellkasi zihálást és a szükséges gyógyszeres kezelést.
Vastagbélrák: sejtes tanulmányok azt találták, hogy a feketemag kivonat felülmúlja a kemoágens 5 fluoruracil hatását, mégpedig sokkal magasabb biztonsági profillal. Állatokon végzett kutatások megállapították, hogy a feketemagolaj jelentős inhibitor vastagbélrák kialakulása ellen patkányoknál, megfigyelhető mellékhatás nélkül.
MRSA: klinikai izolátumokban a feketemag antibakteriális aktivitását mérték a meticillin rezisztens Staphylococcus aureus baktérium ellen.
Opiát függőség: a tanulmány 35 opiát-függő embert vizsgált, akiknél egy hosszú távú kezelés hatékonynak bizonyult opioid függőségük legyőzésében.
Bibliai utalás szerint, a mustármag hegyet mozgató ereje jut eszembe.
Végülis a mag az a mikrokörnyezet, ahol az élet koncentrálódik, mégpedig egy erősen miniatürizált holografikus töredékké, ami önmagában jelenti a világ hatalmas és halhatatlan erejének kialakulását.
Forrás: naturahirek.hu
MINDENRE GYÓGYÍR, CSAK A HALÁLRA NEM
április 7, 2014 - Életmód/Egészség, Legfrissebb - Tagged: Anti-bakteriális, Anti-kolinerg, Csökkenti a magas vérnyomást, Fájdalomcsillapító, Fekélyellenes, feketemag, Görcsoldó, Gyulladáscsökkentő, Inzulin szenzitivizáló,nigella-sativa, Vérnyomáscsökkentő -
Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA)) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját…mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.
A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai “modern idők fogyasztói társadalma” nem tud róla. Angol nyelvű kultúrák római korianderként, fekete szezámmagként, fekete köményként is ismerik ezt a fekete színű magot. Egyébként neve pontosan leírja megjelenését.
A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag “az áldás magja.” Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag “gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra.”
Az orvosbiológiai irodalomban 1964 óta 458 lektorált tanulmány hivatkozik áldásos hatásaira.
A (Nigella sativa) mag több egészségügyi problémára gyógyír, mint például:
-
Fájdalomcsillapító
-
Anti-bakteriális
-
Gyulladáscsökkentő
-
Fekélyellenes
-
Anti-kolinerg
-
Gombaölő
-
Csökkenti a magas vérnyomást
-
Antioxidáns
-
Görc
|