mustármag, faszén, C vitamin
2014.03.05. 00:11
Néhány egyszerű, de nagyszerű megoldás, amelyeket áldásos hatásai miatt tanácsos észben tartani és használni a mindennapi rohanó életünk során.
A FEHÉR MUSTÁRMAG
A mustármag alapvetően fűszer, de alkalmazási területe igen széles skálán mozog, kívül-belül méregtelenít. Egész egyszerűen nem hiányozhat az otthoni patikából. A mustármagkúra hatékonyan véd az érelmeszesedés ellen, serkenti a vérkeringést, az érrendszert tisztítja, továbbá csökkenti a véralvadást és a vérrögképződést.
HOGYAN HASZNÁLJUK?
Fogyasszunk naponta reggel és este egy csapott kiskanálnyit egészben, szétrágás nélkül. Egy kúra időtartama hat-nyolc hét. Évente többször érdemes ezt a kúrát elvégezni. A mustárolaj bedörzsölésre reumás fájdalmak, lumbágó és isiász kezelésére használ, őrölve borogatásként ajánlott.
A FEHÉR MUSTÁRMAG HATÁSA
Ismert étvágyjavító antibakteriális hatása is. A mustármag növeli az étvágyat, segíti az emésztést, a magok emulziója fokozatosan tisztítja a bél falát, a zsírsavak pedig szerepet játszanak az emésztőrendszer fertőtlenítésében. Fokozzák a nyál- és emésztőnedvek termelését, szabályozzák az anyagcserét, csökkentik a vércukorszintet.
HÁZI PRAKTIKÁK MUSTÁRMAGBÓL
Mustármagos lábfürdőt úgy készíthetünk, hogy őrölt mustármagot meleg vízhez öntve elkeverjük és ebben pihentetjük a lábat. A mustártapas zízületi gyulladás, reuma esetén javasolt. A mustárlisztet egy kevés meleg vízzel kell összekeverni és a fájó testrészre tenni. A mustármag olajat a gerinc lumbális szakaszának fájdalmaira és a keresztcsont környéki fájdalmak megszüntetésére ajánlják, valamint idegbecsípődések kezelésére.
A bőrön is kifejti hatékonyságát, megszünteti a körmök töredezését és a hajhullást. Mustármag-pakolást őrölt magok és meleg víz keverékéből készíthetünk bőrproblémák ellen. A szervezet anyagcsere folyamatát természetes módon szabályozza, a szervezeten emésztetlenül átmenő magok emulziói kioldódnak.
A FASZÉN
A faszén érdekes szerkezetű anyag, képes saját súlyának többszörösét is felszívni. Különleges tulajdonságokkal bír, megszünteti a gyulladást és eltávolítja a mérgeket.
MIRE JÓ A FASZÉN?
Az orvosi szén, azaz a tisztított faszén jótékony hatással van fájdalmas ízületekre, vese- vagy májprobléma esetén. Hatékony segítség csípések és különböző gyulladások, úgymint torokgyulladás, májgyulladás, gyomorhurut, vastagbélgyulladás, gyomorfekély ellen. Nagyon hatásos az emésztési problémák enyhítésére, így puffadás, gázképződés vagy gyomorbántalmak, sőt még hasmenés esetén is nagyon gyorsan hat.
A mérgek hosszú során túl a faszén semlegesíti a kígyómérget, méh- és darázscsípést, bögöly vagy pöcsök csípését, lódarázs csípését, skorpió- és pókcsípést, tengeri és víziállatok csípéseit.
Semlegesíti az élelmiszerekben felhalmozódott mycotoxinokat (az antibiotikumok hagyatéka) és az egészen kíméletlen aflaxinokat.
Javallott használatához a lista nagyon hosszú, csak a leglényegesebbek az említetteken túl:
- rossz lehelet
- krónikus csuklás
- szapora széljárás
- kivezetett végbélnyílásnál
- hasmenés, gyomorrontás, felfújódás, gázosodás
- túl folyékony széklet
- meleg égövi hasmenés
- minden gyomor- és bélbetegség
- viszketegség (még akkor is, ha már teljesen elszabadult)
- túlzott epeváladék
- újszülöttek sárgasága (besárgulása) esetén 4,5 gr faszén naponta
- májzsugor (cirrózis) és máj okozta agybántalmak
- alkoholizmus (1 gr faszén -1/2 kávéskanálnyi- közömbösít 60 ml pálinkát)
- toxicomániák (drog, dohány, stb.)
- mérges gombák (gombamérgezés)
- gyógyszermérgezés esetén (pl. aszpirin, paracetamol (jelen pillanatban több mint 50 gyógyszerben van, gyulladás gátlókban, fájdalomcsillapítókban, tönkre teszi a májat, vesét, szívet stb.), altatók, antidepresszánsok, antibiotikumok stb.)
- ételmérgezés
- koleszterol szint
- kígyómarás, méhcsípés (pakolásként és belsőleg)
- szemgyulladás
- fogmosás, fehérítés
Dr. Yatzidis athéni orvos bizonyította, hogy még napi 50 gr mennyiség 20 hónapi fogyasztása sem jár semmilyen hátránnyal.
Adagolás:
Kúraként kimérni! Esetenként más, de átlagosan:
- 2 evőkanálnyi 3x naponta 15 napig (~ 30 gr naponta)
- aztán 1 kanálnyi naponta 3x 1-4 hónapig (Ez teljes sejtfelújítást eredményez!)
- Gyermekek az evőkanál helyett kiskanálnyit fogyasszanak 15 napig.
Mérgezés esetén:
- 50 gr felnőtteknek
- 1 gr/kg gyermekeknek
- 4-6 óránként 20-50 gr faszenet beveszünk 2 napig
Öngyilkosságnál és kómás állapotnál emelhetünk 100-120 grammig.
1 evőkanálnyi = 5 gr
FASZÉN KÚRA ALKALMAZÁSA:
Dr. faszén, maga az orvos
- egyedi esetekben (mérgezés, felfúvódás, hasmenés, gyomorsav túltengés stb.)
- kiegyensúlyozott étkezés mellett: – hetente kétszer
- 1 hétig havonta
- 3 hétig kétszer évente
A lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk). Vigyázat! A patikai aktív szén például csont alapanyagú.
A faszén kúrának semmi nem tud ellenállni, gázok, alkaloidok, oldószerek, a bélflórában megtelepedő rothasztó baktériumok, alkohol, mérgek, drogok, nehézfémek és az arzén sem.
Figyelem! Használatánál egy megkötés van csak: Olyan orvosságok mellett, amelyek az adott pillanatban szükségesek, NEM alkalmazható! (Pl. a fogamzásgátlót is közömbösíti)
Forrás: impulsermagazin.com
Sokat hallani a C vitamin (más néven aszkorbinsav) előnyeiről, de sokan nem tudják, hogy mire képes ez a Csodaszer. Ugyanis a C vitamin valóban csodákra képes. Cikkünkben megpróbáljuk röviden felvázolni azt, hogy miért fontos a C vitamin fogyasztása, és az milyen előnyökkel jár. Hát nosza, vágjunk is bele a lecsóba, egyenesen bele a közepébe.
A c vitamin (aszkorbinsav) mikroszkóp alatt – Gyönyörű, ugye?
ÁLLATOK: NINCS SZÜKSÉGÜK C VITAMIN FOGYASZTÁSÁRA
Kezdjük akkor mindjárt a legérdekesebb részével, melyet komolyan is kell venni. A gerinces állatok (kivéve a főemlősök, denevérek és az ember) többsége képes saját maga előállítani a szervezetéhez szükséges C vitamin mennyiséget. Így például a legkisebb kutyáktól kezdve a disznókon át a madarakig bezárólag. Ezért nekik roppant egyszerű életük van, mert nem kell odafigyelni a c vitamin bevitelére, ezért is betegednek meg az állatok ritkábban az embereknél.
Miért betegek az emberek?
Mert nem visznek be megfelelő mennyiségő C vitamint! Ha már a fenti példánál vagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy az állatok ezért nem betegszenek meg. No, de mennyi az annyi? Ha azt vizsgáljuk, hogy az állatok mennyi C vitamint termelnek, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy egy 68 kg-os ember számára naponta 12000 – azaz tizenkétezer – mg C vitamint kell a szervezetébe bevinni. Érdekes, de inkább elszomorító tény, hogy az orvostudomány az RDA szerinti szükséges mennyiséget 60 mg-ban határozza meg. Az ésszerű alternatív tudomány egyébként 3-15 g-ot javasol naponta az embereknek, tehát 3000 – 15000 mg szükséges ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló legyen a betegségekkel szemben.
Ha utánaszámolunk, akkor hamar kiderül, hogy ezt a mennyiséget szinte majdnem lehetetlen táplálék (pl. csümölcsök) formájában bevinni, ezért szükséges azt külön vitamin formájában fogyasztani.
A c vitamin egy még nagyobb nagyításban mikroszkóp alatt
A C VITAMIN GYÓGYÍTÓ ÉS EGÉSZSÉGMEGÖRZŐ HATÁSA
A C vitamin, vagyis az aszkorbinsav a legfontosabb vízben oldódó antioxidáns. Minden szövetnek, sejtnek szüksége van a sejten belüli és kivüli funkciójához egyaránt. Egyik legfontosabb tulajdonsága – ami minden antioxidánsra igaz -, hogy megköti a szabadgyököket, melyek elszaporodása mindig betegségekhez vezet.
A C vitamin minden betegséget gyógyít!
Ez pontosan így van. Annyira szüksége van a szervezetünknek rá, mint a vízre. Ha egy bizonyos szint alá süllyed a testünkben lévő mennyiség, akkor meghalunk. Ilyenről azért nem hallani, mert a legtöbb élelmiszerben van aszkorbinsav (adalékanyagként), és táplálék formájában (gyümölcs, zöldség) is beviszünk valamekkora mennyiséget. Természetesen ez koránt sem egyenlő az ajánlott mennyiséggel, pusztán az életben maradást szolgálja.
Fontos: azért kell naponta fogyasztani, mert a szervezet nem tárolja a c vitamint, hanem azonnal felhasználja (hiszen szüksége van rá), ezért rendszeres bevitel az indokolt.
A C VITAMIN HÁTRÁNYA ÉS VESZÉLYEI
Ez az a pont, amiről nem igen lehet, mit írni. Hátrány? Nem igazán ismeretes. Sokan azt mondják, vesekövet okoz, ez mind csak ijesztgetés. Előírás az is, hogy terhes vagy szoptatós anyák kérdezzék meg kezelőorvosukat a C vitamin fogyasztásáról. Egyébként van egy bizonyos mennyiség, ami felett okozhat hasmenést, de ez egyénektől függ, és nem káros, illetve a tuladagolás veszélyétől sem kell tartani, szervezetünk kidobja a felesleges mennyiséget. Mindenki be tudja állítani a magának megfelelő szintet.
Ha ilyen jó és nem veszélyes, miért nem hirdetik?
Mert, ha mindenki egészséges lenne, akkor nem lenne szükség gyógyszerekre!
TÖRTÉNELEM: KÖSZÖNJÜK SZENTGYÖRGYI ALBERT
1937-et írunk, amikor 2 nagyszerű tudóst kell megemlíteni. Az egyik Walter Haworth, aki feltalálta magát a fehérje molekulát, ezért kémiai Nobel-díjat kapott, a másik pedig a már ismertebb Szentgyörgyi Albert, akinek orvosi Nobel-díj járt azért, amit tett a C vitamin kutatásaiért. Ő volt az az “öregember” is, aki 84-es korában felépült a tüdőgyulladásból, ami ebben a korban az esetek 99%-ban nem szokott megtörténni. A titok nyitja egyszerű: a korábban napi 1g mennyiséget megemelte 8g-ra, csak így volt képes kigyógyulni az időskori halálos szindrómából. Neki köszönhetjünk mindazt, amit ma tudunk a c vitaminról, és sokat tett annak érdekében is, hogy minél többet, minél könnyebben tudjunk előállítani belőle.
“A jövőben a C vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.” – Szentgyörgyi Albert
A C VITAMIN KÉMIÁJA
A tudósabb lelkű olvasóknak is szolgálunk némi plusz információval.
A c vitamin képlete: C6H8O6
Erősen reakcióképes redukálószer, mely remekül oldódik vízben. Előfordulása növékenyben és állati szövetekben is megfigyelhető.
Néhány ismertebb (100g) növény C vitamin tartalma:
-
Csipkebogyó: 400mg
-
petrezselyemlevél: 185mg
-
paradicsompaprika: 180mg
-
zöldpaprika: 125mg
-
káposzta: 87mg
-
barack: 50mg
-
citrom: 45mg
-
burgonya: 24 mg
Az alábbi írás nem tudományos álláspont, csupán a rendelkezésre álló információk birtokában került publikálásra. Amennyiben C vitamin fogyasztására szánja rá magát, kérdezzen meg egy szakembert, vagy döntsön saját felelősségére.
|