'Eltitkolt gyógymód" 2. cikk "VÍZKÚRA'
2014.05.05. 23:26
A cikk elolvasása előtt kérjük vegye figyelembe az oldalon is megtalálható pár sort:
A rákbetegségek ellen is nagy százalékban hatásos ,eddig eltitkolt “izraeli” gyógymód?
Hogyan alkalmazható?
Infúzióval, ahogyan az izraelieket gyógyítják, vagy ha erre nem sikerül itthon orvost találni, akkor a szájon át:
Ilyenkor teljesen mellőzve minden ételt és egyéb italt azért, hogy a tiszta desztillált víz minél kevesebb anyagot oldhasson, mielőtt bejuthat a vérbe, 3-4 napig, kb. 3 óránként, 4 dl tiszta desztillált vizet kell egyszerre, gyorsan bejuttatni a vérbe.
Esetenként 4 dl-t, vagyis összesen kb. 3,5 litert naponta.
Ügyelni kell a pontos ütemezésre, be kell állítani egy időzítő jelzőórát Minden 10-15 liter desztillált víz bejuttatása után helyre kell állítani a testfolyadékok élettanilag optimális (fiziológiás) víz/NaCl arányát.
Meg kell szüntetni a tiszta desztillált víz és a közben alkalmazott nem evés következtében keletkezett relatív NaCl hiányt.
Infúziós gyógykúra esetén úgy, hogy csak tiszta konyhasót tartalmazó desztillált vizet (pl. SALSOLA infúziós oldat) juttatnak be, és/vagy szájon át megfelelő mennyiségű NaCl konyhasót tartalmazó, de korlátozott káliumtartalmú, és egyéb káros vegyszerektől is mentes kenyeret, és/vagy vegetáriánus ételt esznek, amelyeket tiszta NaCl konyhasóval kellően megsóztak.
Az immunrendszert túlterhelõ húsevést örökre ajánlatos teljesen elhagyni. Mindazok, akik a vegetáriánus ételeket, zöldségeket tiszta NaCl konyhasóval megfelelően megsózva, vagyis a nátrium/kálium egyensúlyt ezáltal fenntartva eszik, nem csak hogy nem lesznek nátriumhiányosak, de egy idő múlva undorítónak érzik a döghúsokat.
Akik nem sózzák tiszta konyhasóval a vegetáriánus ételeket, azok egy idő múlva vágyakozni fognak a sózott húsételekre, mivel korábban azzal pótolták a szervezetük által elveszített konyhasót. Valójában nem a húst, hanem a konyhasót kívánják. Azok méginkább azt hiszik, hogy a hústól lettek jobban, akiket a természetgyógyászok elriasztottak a sózott kenyér, sózott tészta fogyasztástól is, ami a másik konyhasó pótlási lehetőségük volt.
A desztilláltvíz- kúrát, időnkénti infúziós tápanyag bejuttatásokkal, és/vagy a Dr. O.Z.A Hanish által leírt orvosi desztilláltvíz kúra szabályai szerinti könnyû diétával célszerű párosítani, azért hogy a kóros súlyvesztést elkerülhessük.
A desztillált víz azáltal szünteti meg a rákos daganatokat, hogy a már legyengült membránú rákos, gyulladásos, stb. sejtekből könnyen kioldja a káliumot és ezáltal megsemmisíti őket. Így a beteg sejtek helyét a szomszédos egészséges sejtek osztódása folytán létrejött hibátlan sejtek foglalhatják el. A daganatok csökkenését, eltűnését a szokásos megjelenítő mérésekkel kell, ill. lehet nyomon követni.
DR. F. BATMANGHELIDJ
RÉSZLET A TESTED VÍZÉRT KIÁLT CÍMŰ KÖNYVÉBŐL
Testünknek szüksége van legalább napi 6–8 pohár (2,5 deciliteres pohár) vízre.
Az alkohol, a kávé, a tea és a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek.
A vízivásra legmegfelelőbb időszakok (a klinikai gyomorfekély kezelésekben tapasztaltak alapján): reggeli, ebéd és vacsora előtt fél órával egy pohár víz – két és fél órával minden egyes étkezés után hasonló mennyiségű víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz, amire a testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés előtt.
A szomjúságot mindig ki kell elégíteni. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mechanizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután már több vizet fog kérni, mint a fenti minimum.
Az étkezési időkhöz beállított vízfogyasztás megelőzi a vér besűrűsödését, ami egyébként a táplálékbevitel következménye lenne, mivel vizet von el a sejtek körüli térből.
A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidratációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidratáció, idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget. …
Egy teli pohár vízben több természetes varázs van, mint bármely gyógyszerben, amit agymosással vetetnek be velünk, hogy kezeljük velük e könyvben is részletezett tüneteket. És én nem árulom a vizet! …
Az egyszerű csapvíz, hacsak nem szennyezett valamilyen vegyszerrel vagy nehéz fémmel (mint például az ólom), jó vízforrás lehet. A csapvíz a baktériummentesség miatt klórt tartalmaz. Az áruházak palackozott vizeit állítólag ózonnal sterilizálják a palackozás ideje alatt. Az ózon (O3) vagy más néven a szuperoxigén baktériumölő sajátságokkal rendelkezik. Ha időben használjuk, a palackozott víz egy alternatív forrásként jöhet szóba. Amennyiben nem vagyunk benne biztosak, hogy a rendelkezésünkre álló vízforrás nem szennyezett vagy nem tartalmaz szennyeződést, megmenthetjük magunkat ettől a szorongástól, ha egy kis vízszűrő egységet szerelünk a konyhai vízcsapra. A nagyon hatékony aktív szén vagy kerámiaszűrő egységek megmenekíthetnek bennünket az áruházi vízvásárlások terhétől.
A vízszűrés használata végül elfogadott gyakorlattá fog válni a haladó társadalmakban, ami hajlamosabbá teheti őket az ivóvizeik szennyezésére. A városok jólétében történő jelenlegi hanyatlásban a csőrendszereken keresztüli minőségi ivóvíz szállítása egy ponton túl költségessé és lehetetlenné válik. Nem túl praktikus a mosáshoz és a kertészkedéshez nagy tisztaságú vizet szállítani.
Csakhogy, ha a csapvíz ivásánál a vízétől eltérő ízt érzékelünk, mikor testünk kifogy víztartalékaiból, könnyen arra kényszeríthetjük, hogy a más íz (esetleg kellemetlen íz) miatt víz nélkül működjön tovább – ez egy önámító kedvezmény. A csapvíz kellemetlen íze általában az oldott klórtól származik. …
Ami a víz kalcium tartalmát illeti, ha egyáltalán kemény és erősen kalciummal terhelt, tökéletes biztonsággal használhatjuk. Nemcsak biztonságos, hanem a test kalcium szükségletének egy olcsó forrása is egyben. Ez a kalcium már oldott állapotban van a vízben, és nem kell a patikában kalcium tablettát vásárolni, hogy megelőzzük az időskori csontritkulást. …
Amikor a víz és a kalcium természetes formában kerül a szervezetbe a kalcium kötésekből eredő energiatárolók felszabadításának szükségessége csökken. Ez az oka, amiért a csontok nagy mennyiségű energiát tárolnak. A test képes feltölteni ezt az energiatározót.
Bármely esetben még a nagy kalcium tartalmú víz is káros mellékhatás nélkül fogyasztható. Jól ismert tény, hogy testünk a gyomor- és béltraktusban nagyon kifinomult „szükségleti szabályzású” mechanizmussal rendelkezik az elemek felvételére. Bizonyos, hogy még a legkeményebb víz esetén sem fog az összes kalcium felszívódni a rendszerbe. Egy új tanulmány szerint (egy másik országban, ahol nagyon kemény vizek állnak csak rendelkezésre) kimutatták, hogy a kalciummal túlterhelt vizek semmiféle káros hatást nem okoznak a bőséges vizet fogyasztók körében.
A betegségmegelőzés ilyen megközelítésében nem lesz szükségünk szigorú étrendi szabályozásra, hogy szabályozni tudjuk ezt vagy azt a klinikai tünetet, feltéve persze, ha a vízfogyasztás megelőzi a táplálékfelvételt.
|