"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
Holnap kirándul a nagylányom és mivel nem volt itthon semmi pékárú amit szendvicsnek készíthetnék és nagyon lusta voltam oda-vissza 30 km-t autózni pár zsemléért, ezért gyorsan benéztem Limarához, mert emlékeztem egy gyorsan elkészíthető croissant-ra. Jól emlékeztem, és már el is készült! Nem mondom, hogy pik-pak, de megérte, mert mi ilyen finomságot "kiflibe" még nem ettünk! Hát igen, talán tényleg szentségtörés kiflinek nevezni ezt a csodálatos pékterméket! ? Most az a legnagyobb problémám, hogy megmenekítsek holnapra párat a kirándulásra!!! :-) Ahhoz képest, hogy ma ünneplem - őszintén bevallom mindenki előtt - életem utolsó 3-as számmal kezdődő szülinapját, igencsak megdolgoztattam magam, de nem bánom! ☺
Aki ide benéz annak azt kívánom, hogy legyen ideje és kedve az elkészítéséhez! Bűn kihagyni!!
Íme a recept!
Express croissant reggelire
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 pohár (140 g) joghurt vagy kefír (itt nálam 12 %-os tejföl)
2 dl tej
1 kk. só (itt 1 és fél)
4-5 ek. cukor (itt 2 csapott ek.)
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
Talán a fotón jól látszik, hogy a feltekerésnél bevágott szárnyakat
kifelé kezdem egy kicsit tekerni, így kicsit hosszabb és vékonyabb kiflik lesznek.
Még így is akkorák mint a tenyerem! ☺
Csodálatos a tésztája, lágy, levegős, és réteges.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára.
A hűtőből kivéve nyolc egyforma darabra vágjuk, kicsit átgyúrjuk, majd mindet kinyújtjuk jó vékony, kör alakúra.
A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk.
Az első lapot kinyújtjuk és eligazítjuk rajta a vajat, erre újra tészta majd vaj jön és így tovább míg végül tészta lesz legfelül.
Most jön a neheze, mert ezt az elég masszív és magas tortát ki kell nyújtani egy óriási kör méretére, úgy kb. 2-4 mm vastagra. A kört egy pizzavágóval 16 részre vágjuk. Lehet 20 is, úgy kisebb kifliket kapunk.
A fotón látható módon a háromszögek szélesebb végét középen bevágva és széthajtva feltekerjük, így nem lesz annyira buci a kifli. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd mehetnek egy éjszakára a hűtőbe, és reggel tojással lekenve, sajttal megszórva, hideg sütőben kezdjük sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig vagy pirosodásig.
Ha nem akarjuk hűtőbe tenni, akkor hagyjuk míg duplájára kelnek, tojással lekenve, sajttal megszórva, mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe, és szép pirosra sütjük őket.
Jó étvágyat!
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
giff
CHAT
Üdvözletem,
Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni