PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
PICHLERNE GYÖNGYI LAPJA
H
SZÉP MAGYARORSZÁG
 
Támogatás

     

KLIKK :) NAPI "LINK" AJÁNLAT:

ide érdemes regisztrálni, ez a lap, fizet! Jó kis zsebpénz mindenkinek. :)

 

 

 

gagner de l'argent

 

 

 
MENÜ
 
A HÁROM GYERMEKEM, TÜCSI, VIKI, ÉS BETTI.:)
Már felnőttek! :) Szépek, jók, egészségesek!!!
 
Drága szépségeim :)

Gyermekeimnek ajánlom: 

"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes." 

Veronica A. Shoffstall

______________________________________

 
 
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle! 
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
 
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
                                                           Pichlerne
 

_______________________________________

AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...

 

 

 
sok pénz jön
 
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
RAJZ A FÉRJEMRŐL
 
Az én imádott Párommal:)
 
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN

Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.

 

" "

 

______ . _______

 

KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE

Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”

 
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LINKEK / A KEDVENCEK
 
LINKEK
 
HASZNOS LINKEK
 
számláló

látotagó olvassa a lapot.

 

 
JÖJJÖN MÁSKOR IS
Indulás: 2004-10-01
 
REKLÁMCSERE


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 
MÁV TUDAKOZÓ
honnan:

hova:
mikor:


 
kÖNYV / MEK
Keresés a MEK-ben:

Szerző:
Cím:
Téma:



Szöveg:
 
Időjárás

 
Honnan?


 
RECEPTEK,...EGÉSZSÉGÜNKRE
RECEPTEK,...EGÉSZSÉGÜNKRE : JÓ KIS PALACSINTA RECEPT

JÓ KIS PALACSINTA RECEPT

  2015.09.12. 23:02


Mi kell a tökéletes palacsintához?

Neked is mindig elszakad, kiszárad vagy éppen túl olajos lesz a palacsintád? Most eláruljuk, mi kell ahhoz hogy ezentúl a tiéd is tökéletes lehessen!
A jó recept alapja a hozzávalók pontos arányában rejlik. Kiváltképpen igaz ez az édességekre. Alapvetően be is szoktam tartani, főleg hogy rendszerint új dolgokkal szoktam kísérletezni, de mondjuk a pitetészta alapreceptjeim hozzávalót is mindig kimérem precízen – pedig már több tucatszor megsütöttem. Nem úgy a palacsintánál, az valahogy zsigerből jön, pedig sokaknak ez az egyik legnagyobb mumusa a desszertek világából.

 

Édesanyámnak is az volt, egy idő után fel is adta, mondván, ő képtelen palacsintát sütni. Mindig vagy elszakadt, vagy leragadt, úgyhogy azt mondta, hogy a palacsintázás iránti vágyunkat inkább a nagyszülők konyháján éljük ki, ők úgyis profik ebben. Persze ők sem egy konkrét recept utasításait követték, csak úgy érzésre keverték. Most én mégis azoknak próbálok meg segíteni, akik a tökéletes palacsinta receptjét keresik, mert ha egyszer megtapasztaltuk a hibátlan állagot és arányokat, onnantól már emlékezni fogunk rá, hogyan is nézett ki korábban, egy idő után pedig tényleg szükségtelen lesz újra és újra elővenni a receptet.

Liszt

Érdemes minden esetben átszitálni a finomlisztet, így sokkal könnyebben keverhetjük majd csomómentesre a tésztát.

Tej vagy víz?

A tej és víz aránya befolyásolja azt, hogy milyen vastagságú lesz a tésztánk. Készíthetjük csak tejjel is, így viszont sohasem kapunk papírvékony palacsintatésztát, bár én pont így szeretem, ha jó bele lehet harapni. Aki már-már átlátszó tésztalapokra vágyik, az használjon fele-fele arányban tejet és vizet, viszont csak vízzel nem érdemes kísérletezni, mert így kiszárad és könnyen törik majd. A víz lehet sima csapvíz is vagy akár szódavíz. Ez utóbbi esetében még könnyebb tésztát kapunk majd.

 

Cukor

A leragadt palacsinták legnagyobb bűnbakja a cukor. Tény, hogy túl sokat nem szabad beletenni, de teljesen kihagyni viszont vétek. Egy liter tejhez mehet három evőkanál, pláne ha vajat tettünk a tésztába. Emellett ahogy a legtöbb édességnél, itt se feledkezzünk meg az egy csipet sóról, ami kiemeli az ízeket!

A tojás

Mielőtt a tésztához adjuk, alaposan keverjük fel őket, így sokkal jobban elvegyülnek majd a többi hozzávalóval.

A zsiradék

A legtöbben olajjal sütik a palacsintát, sőt, szinte mindenki. Nagy kár, mert ha recept francia gyökereit megnézzük, akkor csakis vajas receptekkel találkozunk, és érdemes hinni nekik. A vaj ugyanis jobban eloszlik a nyers tésztában, illetve sütés közben szép lassan oldódik ki, így szinte alig kell a serpenyőbe plusz zsiradék, na meg az íze is sokkal finomabb lesz.

A tészta állaga

Első körben tanácsos inkább sűrű tésztát keverni, és azt hígítani, ha szükséges, mert ha plusz lisztet adunk hozzá, akkor jönnek majd azok az átkozott csomók, amiket kemény munkával lehet csak eltűntetni. A jó palacsintatészta sűrűsége a zsíros tejszínéhez hasonló. A bekevert tésztát két órán át pihentessük a hűtőben, majd újra keverjük át, és amennyiben besűrűsödött, akkor kevés tejjel vagy vízzel hígítsuk fel. A pihentetés azért szükséges, mert ezalatt a liszt részecskéi szétterjednek a folyadékban, ez biztosítja, hogy a végeredmény egy selymes, könnyű és vékony palacsintatészta legyen.

 

Tipp

Ha kevés citromhéjat reszelünk a tésztába, akkor nemcsak ízletesebb lesz, de a citrushéjból kioldódó olajoknak köszönhetően még kisebb az esély, hogy leragad a tészta.

A sütés

Az első palacsinta sohasem lesz tökéletes. Nem is kell annak lennie, hiszen muszáj letesztelni, hogy milyen a tészta, nem? Ez kvázi egy próbasütés, ahol ellenőrizzük, hogy elég meleg-e a serpenyő, hogy megfelelő mennyiséget kanalaztunk-e bele, illetve hogy elég zsiradékot használtunk-e. A jó serpenyő viszont kulcsfontosságú. Aki sokszor készít palacsintát, annak érdemes beszereznie egy kifejezetten erre a célra kitalált serpenyőt. Saját tapasztalatból mondom, tényleg egyszerűbb, gyorsabb és élvezetesebb vele a sütés.

A megfordítás

Aki rutinosnak és elég bátornak érzi magát, az nyugodtan dobálja a levegőbe, és így forgassa meg a tésztát. Én biztonsági játékos vagyok, és ha az egyik oldala megsült – ezt onnan látjuk, hogy a tészta széle elkezd barnulni – , akkor kicsúsztatom egy tányérra, majd kézzel fogom meg, és villámgyorsan megfordítva visszateszem a serpenyőbe.

 

 
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
HALOTTJAIM EMLÉKÉRE
 
giff

 
CHAT
Üdvözletem, Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bihari Andrea Művésznő festménye.
Örülök, mindig jó szívvel, Tisztelettel...
 
Az Ön Tiszteletére...mert emlékezem
 
Gyönyörűséges látvány
Kedvencem
 
továbbá

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
CIGÁNY VAJDA JÓL MONDJA/ megtekinthető a videó/
 
Linkek / Kedvencek2
 
ELKOPTAM MÁR, UTAMAT JÁRVA!
Meddig járom még utam? Talán ameddig a sarum bírja.
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
NÉVNAP

 





 

Google

 

 

 

Cathérine Deneuve a tévében

 

 
NAPTÁR
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
SMS- HÍRDETŐFAL
 
képes
Tartalom
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!