"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
A friss füge többféleképp tartósítható, készülhet belőle dzsem vagy lekvár, aszalhatjuk, száríthatjuk, vagy ahogyan Schevela Marcsi is tette, főzhetünk belőle gyümölcsös nasit.
"A zselét már több éve készítem kihagyásokkal. A recept nagyon könnyű, semmi más, csak füge és cukor.
Hozzávalók:
1 kg füge
20 dkg cukor
1 kávéskanál citrompótló
Így készül:
A fügét összevágom, felteszem főni, és mikor már egy kicsit szétfőtt, botmixerel szétmixelem. Hozzáadom a cukrot és a citrompótlót, és tovább főzöm. Vigyázni kell, mert nagyon szökik, kevergetni kell, mint a lekvárt. Akkor van készen, ha már jó sűrű. Sütőpapírral bélelt tepsiben alacsony hőfokon szárítjuk egészen addig, míg szelhető lesz.
Még nem tudtam megfigyelni az időt, hogy milyen sokáig lehet eltartani, mert nálunk nagyon hamar elfogy. Most tettem el egy pár darabot papírdobozkába az unokáknak egészséges nasinak, száraz helyen tárolom."
Fügéhez jutni manapság már itthon sem olyan bonyolult, sőt, a szerencsésebbeknek saját, termő fügefa díszíti a kertjét. A fügének többféle felhasználási módja ismert, készülhet belőle lekvár vagy pite, éretlen gyümölcsei sültek kísérőjeként tökéletes, sőt, a leveleiből még szörp is főhet. Most egy nem csak finom, de ha találékonyak vagyunk, még nagyon dekoratív fügés desszertet mutatunk be, melyet Edit Lichtenberger ismertet a következőkben.
"Mivel én is először készítettem fügesajtot, bárki nyugodtan nekiállhat, aki hozzáfér mézédes fügéhez.
A cukron és kevés citromleven kívül más alapanyag nem is kell.
A mennyiségek 1 kg fügéhez:
20-30 dkg cukor
1/2 citrom leve
Úgy készül, mint a lekvár, csak sűrűbbre kell főzni.
A fügét mosás és tisztítás után apró darabokra feldaraboljuk. A végeit levágjuk, majd puhára főzés után turmixoljuk. Ezt követően is főzzük nagyjából még negyedórát, majd hozzáadjuk a cukrot és citromlevet. A cukorral még addig főzzük, hogy ha egy kistányérra teszünk belőle, nem csúszik le a tányérról (odaköt). Ezután vizezett tálcára simítjuk, hidegebb, szellősebb helyen szikkasztjuk. Vagy egyszerűen légkeveréses sütőbe tesszük, ahol a hőfokot nem kell bekapcsolni. Majd felszeleteljük vagy kiszúró formával kivágjuk. Dobozba rakjuk úgy, hogy közé sütőpapírt teszünk, és mehet a hűtőbe."
HALOTTAIM EMLÉKÉRE...
giff
CHAT
Üdvözletem,
Az elmúlt egy óra üzeneteit tárolja csupán a chat. Kérem, ezt figyelembe venni