"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
Egyszerű és gyors habcsók a mikróból. Elkészítése pofonegyszerű.
Amire szükségünk lesz:
35 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Elkészítése:
Hirdetés
A tojásfehérjét habbá verjük, a porcukrot beleszitáljuk, majd a habot tovább verjük (még jobb íz kedvéért, vanília aroma is mehet bele). Elkészítünk kis golyókat (egy zacskóból vagy nyomóformából esetleg kanállal sütőpapírra). A mikróban a maximum teljesítményre kapcsolva 1-2 percig sütjük. Kivesszük, majd 5 percig állni hagyjuk. Tálalhatjuk fagyival, gyümölccsel, de akár tejszínhabbal is.
Tovább feszítem a húrt, kókusszal kiegészítve.
cukor karácsonyra...2
2015.11.22. 23:54
Dunakavics titka – Ki emlékszik még rá? Gyerekkoromban nagy sláger volt! Így készíthetitek el:
Óhhh…a jó öreg dunakavics… Egyáltalán emlékszik még rá valaki? :) Mert hiszen a földimogyoró csak így az igazi! :)
Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukrot és a vizet egy edénybe tesszük és lassú tűzön szirupossá főzzük. Az ételfestékből pár cseppet adunk hozzá és levesszük a tűzről. A mogyorót belerakjuk és jól összekavarjuk, majd visszatesszük a tűzhelyre és pár percig főzzük. Mikor kezdenek a szemek különválni sütőpapírral bélelt tálcára szedegetjük őket egy villával és hagyjuk kihűlni. Ha több színben szeretnénk készíteni, akkor a cukorszirupot osszuk kettőbe és két külön edényben készítsünk két színű szirupot belőle. Vagy készítsünk egyszerre több adagot. Zárható dobozban pár napig eláll, ropogós és ízes marad.
cukor karácsonyra...
2015.11.22. 23:47
Bonbonetti vagy Haribo zselécukorka receptje? Feltárták a titkát!
Végre feltárták a zselécukorka receptjének titkát, így eztán otthon mi is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
Cukrozott sűrített tej házilag! Pár alapanyagból, te is olcsón előállíthatod!
2015.10.14. 00:46
A sűrített tej süteményekhez használatos leginkább, de az ára elég magas, így olcsóbb és finomabb, ha otthon készíted! A kávédat is sokkal ízletesebbé teszi, ha töltesz bele egy keveset!
Hozzávalók:
5 dl tartós tej
6,5 dkg porcukor
fél tasak vaníliás cukor
5 dkg vaj (magas zsírtartalmú)
Elkészítése:
Minden alapanyagot egy edénybe öntünk és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett főzni kezdjük. A forrástól számítva 10 percig főzzük, de folyamatosan kavargatjuk közben, különben kifut. Majd levesszük a tűzhelyről és hideg vízbe állítva kihűtjük. Ahogy hűl, egyre sűrűbbé válik. Üvegbe, vagy műanyag dobozba öntjük és hűtőben tároljuk.
CHIPS HÁZILAG EGÉSZSÉGESEN
2015.10.13. 22:18
Egészséges chipsek, büntetlenül és olcsón!
Nincs is jobb a hűvös, esős időben, mint takaróba burkolózva elnyúlni a kanapén egy jó filmmel. Ilyenkor a chips sem hiányozhat! Ezekből a nasikból bátran fogyaszthatsz annyit, amennyi csak beléd fér. Könnyen elkészítheted, olcsó és hihetetlenül finom!
Ha nem szeretnél hízni a nasiktól, de vágysz a finom, ropogós falatokra, készíts magadnak otthon, egyszerűen zöldség és gyümölcs chipset. Még spórolsz is, hiszen így olcsóbb, mintha a boltban vásárolnád. Ráadásulegészséges!
(Fotó: Pinterest)
Elkészítés
A chips lényege, hogy nagyon vékonyra kell szeletelni a zöldséget, így amikor hirtelen kisütöd az olajban tökéletesen ropogós és finom lesz. A legjobb, ha ehhez a zöldséghámozót használod. Miután kisült, itasd le róla a zsiradékot papírtörlő segítségével. Fűszerezd sóval, borssal vagy bazsalikommal, ízlés szerint.
házi kenyér öt perc + 30 perc sütés, és kész is!!! Király
Rupáner - Gelle Margó
2015.10.13. 21:51
Házi kenyér 5 perc alatt – dagasztás, kelesztés nélkül!
Öt perc a munka, harminc perc sütés, és már ott gőzölög az asztalon az írek mesés kenyere! Nagyon jó kis aduász arra az esetre is, ha elfogy a kenyér, vagy nincs kedvünk boltba menni, mert vacak az idő.
Nem egyszer találkoztam már a dagasztás nélküli kenyérrel különböző blogokon, de megmondom őszintén az, hogy valamit nem kell dagasztani, önmagában enyhén szólva kevés, ha azt nézzük, hogy 12 órát kell pihentetni a tésztát, aztán további egy órát, meg a tálat melegíteni még húsz percig. Na ez nem az a recept! Hanem az, ami ötperces munkával kezdődik és harminc percnyi láblógatás után ropogósra sült kenyérrel ért véget. Méghozzá az írek híres szódás kenyerével, aminek a héja kopogós-ropogós, és aranybarna. Ezt a kérget azonban nem kell tépnünk, könnyű harapni, a belseje pedig puha és lyukacsos…
A mennyiségeket kétféle módon fogom megadni, egyszer dekában, másodszor pedig a kefir poharával mérve azoknak, akiknek nincs kedvük mérlegezni.
Hozzávalók:
– 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
– 2 dl víz (1 pohár víz)
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.
A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.
Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
Jó étvágyat!
Szerző:Rupáner-Gallé Margó
pillecukor
2015.10.12. 14:26
Házi pillecukor – Te is megcsinálhatod, nem kell a boltban megvenned!!
A pillecukor finom édesség, de miért vennéd meg, ha te is elkészítheted? Ez egy kis adag, ha többet szeretnél készíteni, csak duplázd meg az alapanyagok mennyiségét!
A zselatinport a 3 evőkanál vízzel gyorsan simára kavarjuk. A cukrot, a mézet és az 50 ml vizet egy edénybe tesszük és felforraljuk. Miután felforrt, lassú tűzön főzzük még 5 percig. Mikor készen van, sűrű szirupos állagúnak kell lennie. A zselatinhoz adunk egy kanál szirupot és elkezdjük keverni, majd adunk hozzá még két kanállal és mikor összedolgoztuk, hozzáadjuk a maradék szirupot is. Most már a robotgéppel dolgozunk tovább. A legmagasabb fokozaton 10-12 percig keverjük, amikor elkezd kifehéredni, sűrű ragacsos állagúvá válni, akkor elkészült. Egy kisebb műanyag dobozba sütőpapírt simítunk, átkenjük olajjal és erre kanalazzuk rá a cukrot. A tetejét egy kanállal elsimítjuk, ha beolajozzuk a kanalat könnyebben dolgozhatunk vele. Egy olajozott sütőpapírral befedjük és 4 órán át hűtőben pihentetjük. Majd
tejkaramella
2015.10.12. 14:12
Ha meghalljuk a tejkaramella szót, mindenkinek eszébe jutnak az ízek, talán nagyon kevés ember van, akinek ne lenne a kedvence. Ha az egész család és a gyerkőcök is szeretik, akkor készítsük el mi magunk, és lepjük meg vele az egész családot!
Hozzávalók:
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 1/2 teáskanál rumaroma
- 25 dkg vaj
- 10 dkg méz
- 1/2 kávéskanál só
- 60 dkg barna cukor
Elkészítés:
Kenjük ki vajjal a tepsit, hogy az már kész legyen. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ha kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, a sót és a kockákra vágott vajat és főzzük tovább néhány percig. Végül vegyük le a tűzről, keverjük el benne a rumaromát, majd öntsük a tepsibe. Figyeljünk arra, hogy a tetejét ne simítsuk el! Hagyjuk addig hűlni, amíg teljesen megszilárdul, majd egy késsel vágjuk be a kockákat. Ha teljesen kihűlt, a kocka vonalai mentén törjük össze a tejkaramellánkat.
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalamádé receptje Hajnalkától
2015.10.10. 21:23
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalamádé receptje Hajnalkától
Csalamádé
Hozzávalók:
3 kg paprika,3 kg káposzta,3 kg uborka,1 kg hagyma,sárgarépa ízlés szerint,14 dkg só,60 dkg cukor,8 dl ecet 10 %-os és 3 kk. borkén.
Mindent felaprítunk és lereszelünk.A cukrot ,ecetet és a sót összekeverjük jól,hogy minden elolvadjon és a zöldségekhez adjuk.Rászórjuk a borként is és nagyon jól összekavarjuk az egészet.Másnapig az edényben hagyom,de közben többször összekeverem.Másnap minden üveget megtöltök,tele öntöm a lével,ami az edénybe maradt.