"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
Napi 7 dió elfogyasztásával... (Nem értékelek, pusztán közzéteszem...)
2015.06.04. 22:09
Ez történik, ha mindennap elfogyasztunk 7 diót!
A dióban hihetetlen sok antioxidáns található, gazdag egészséges polifenolokban is, de az emberek mégis ritkán fogyasztják, rendszeresen pedig aligha.
Dr. Joe Vinson azt javasolja, hogyfogyasszunk el mindennap hét darab dióbelet, mert ezzel sokat teszünk az egészségünkért. Azt már korábban is tudták, hogy a dió fogyasztásával későbbre tolhatjuk az öregedést, ugyanakkor jót tesz a szív egészségének és még különböző rákos megbetegedéseket is megelőzhetünk vele. Most is bebizonyosodott mindez, a tudósok szerint elég napi 7 dió ahhoz, hogy megelőzzük a szívünket érintő káros elváltozásokat.A dió sejtvédő hatásáról a Pennsylvania Egyetemen készítettek átfogó kutatást, ebben megjegyzik, hogy a dió mellett még a mandula, földimogyoró, pisztácia, mogyoró és kesudió is igencsak gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, növényi fehérjékben. A szakemberek ugyanakkor kiemelik, hogy sajnálatos módon ezek az egészséges termések nincsenek ott rendszeresen a lakosság tányérjain.
A diót szuperélelmiszernek is elnevezték, mivel a természet egyik remekművének tartják az agytekervényekhez hasonlító különleges gyümölcsöt. Talán nem véletlen, hogy a központi idegrendszerhez hasonlít a dió, mivel rájöttek arra, hogy több mint 30 agyi ingerületátvivő sejt kialakulását segíti elő.
A magas antioxidáns tartalma mellett a dió különlegesen gazdag rostokban is, ami elsősorban az emésztési zavaroktól küzdőknek jó hír. A benne rejlő antioxidánsok 15-ször erősebbek az E-vitaminnál, ezért is tartják sok helyen a diót az örök fiatalság csodaszerének. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, hiszen így a legtisztább, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat.
A dióról pár éve az az általános kép alakult ki, hogy hizlal, így sokan úgy döntenek, hogy inkább nem esznek diót, mert különben felszednek jó pár kilót. A szakértők most ezt is megcáfolják, hiszen a dióban lévő egészséges zsírsavak nem okoznak elhízást, épp ellenkezőleg, fogyókúrázóknak érdemes naponta elrágcsálniuk pár diót, mivel egyrészt nagyon egészséges, másrészt teltségérzetet okoz, így nem kell sóvárogni a túlsúlyt okozó falatok után. A dió 55–65 százalékban tartalmaz egészséges olajt, 15 százalékban növényi fehérjét, de emellett gazdag káliumban, magnéziumban, foszforban, vasban. B- és C-vitaminban.
6 mód arra, hogy megelőzzük és megszabaduljunk a vesekőtől
Akik már tudják, hogy mit jelent, ha a vesékben kő keletkezik, azok még az ellenségeiknek sem kívánják azt a szörnyű fájdalmat, ami ezzel a betegséggel együtt jár. A fájások sorozatos hullámokban törnek rá az emberre.
A legjobb megoldás természetesen a megelőzés, ami nem bonyolult, hiszen kis erőfeszítéssel bárki képes lehet arra, hogy ezt a sok kellemetlenséget okozó betegséget elkerülje.Ilyenkor a vesekövek igyekeznek, a húgyúti vezetékeken távozni a szervezetből, ami sajnos kibírhatatlan fájdalommal párosul. És ez nem jelenti azt, hogy többet nem fordul elő, hiszen ezeknél az embereknél fennáll annak a veszélye, hogy a vesekő- és a homokképződés megismétlődik.
A kő és homok akkor keletkezik, mikor a vizeletben egyes anyagok koncentrációja túl magas lesz és beindul a kristályképződés. A leggyakrabban kalcium-oxalát kristályok és foszfor származékok okozzák a bajt, amelyek rizsszem méretűvé nőhetnek.
Igyunk sok folyadékot
Mindenki számára egyértelmű lehet, hogy van logikai alapja annak, hogy ha sok vizet iszunk, akkor a folyadékmennyiség kimossa azokat az anyagokat, amelyek hozzájárulnak a vesekő képződéséhez. Legalább napi 2 liter víz fogyasztása ajánlott, ez lehet sokakat megriaszt, de tulajdonképpen 8 nagyobb pohár folyadékbevitelt jelent. Így már nem tűnik olyan riasztó mennyiségnek. Érdemes citromból, narancsból készült leveket is inni, mivel ezek hatóanyagai is segítenek megakadályozni a kristályok kialakulását. A vizelet színe ha világos sárga, akkor az jó jel, de ha egyre sötétebb árnyalatú lesz, akkor az már probléma, de vízfogyasztással ez orvosolható.
Csökkentsük a sómennyiséget
A túlzott sófogyasztás is hozzájárul a kövek kialakulásához, mivel megemeli a vizeletben jelenlévő kalcium-oxalát koncentrációját. A szakértők szerint a sószegény étrenddel nem csak ezt a betegséget előzhetjük meg, hanem a magas vérnyomást is megakadályozhatjuk.
Fogyasszunk kalciumot
Sokan úgy gondolják, hogy a túlzott kalciumbevitel hozzájárul a kristályosodáshoz, de a dolog ennél sokkal összetettebb. A gond akkor van, amikor vagy túl kevés, vagy túl sok kalciumot viszünk be a szervezetünkbe. Az ideális napi kalciumszükséglet 0,8–1 gramm naponta. A legjobb, ha ezt természetes úton szerezzük be, tehát tej, tejtermékek formájában, vagy pedig magvakból, zöldségekből és gyümölcsökből.
Bodzatea és szörp helyes elkészítési módja (nem észrevételezem, csak közzéteszem)
2015.06.04. 22:02
Csodákra képes a bodzatea, amennyiben helyesen készítjük el!
A sárgás árnyalatban, pollentől duzzadva pompázó bodzavirággal egy sor betegséget lehet megelőzni, meggyógyítani. Akár a herpeszt, ízületi gyulladást, légúti betegségeket, belső gyulladásokat, bőrirritációkat lehet gyógyítani, ha megfelelő módon készítünk belőle teát. Vízhajtó hatása mellett segít a méreganyagoktól is megszabadulni.
A tea egészségvédő hatásai:Úgy a bodza virága, mint annak levelei hiperozidokat és izokvercitint is tartalmaz. A virágokban még vannak glikozoidok, szaponinok, tanninok, pektinek, természetes olajok, de megtalálható benne még a C-vitamin, és több hasznos ásványi só is. Csakis a bodza virágát és gyümölcsét lehet belsőleg is fogyasztani. A levelei mérgezőek, belőlük rovarirtó szert szoktak készíteni.
Remek ellenszere a grippés, meghűléses, influenzás betegségeknek, csillapítja a lázat, felszabadítja a légutakat.A gyümölcseinek érzéstelenítő hatásuk van, a székrekedéstől szenvedőkön is segítenek, de akik ízületi gyulladástól, reumától szenvednek, azoknak is enyhíti a kellemetlen tüneteket. A virág és a termés is egyaránt segít a daganatos megbetegedések megelőzésében. Erősíti az immunrendszert, elűzi a bélférgeket, segít az elhízás elleni küzdelemben is, de a bodzateás, illetve tinktúrás borogatás segít megszabadulni a narancsbőrtől is.
Egy kanál bodzavirágot tegyünk bele 250 ml forró vízbe, majd az edényt 5 percig födjük le. Ezután szűrjük le, és ha akarjuk, mézel édesíthetjük. Étkezések után, tehát naponta háromszor fogyasszunk egy bögrével a finom teából. Amennyiben megfáztunk, akkor napi 6–8 bögrével is meg lehet inni, de mindössze 3–4 napig szabad ekkora mennyiségben alkalmazni a gyógykúrát. A főzetet 50 gramm virágból kell elkészíteni, amelyet 3 percen keresztül kell főzni.
A bodzafa kérgéből is lehet főzetet készíteni, két marék héjat egy liter vízbe addig kell főzni, amíg fél liter nem marad a fazékban. Ezt le kell szűrni, majd három egyenlő részre kell osztani. Minden étkezés után egy adagot igyunk meg.
Vigyázat!
A nyers levelek és a nyers gyümölcsök mérgező glikozoidokat tartalmaznak. Ki kell kérni az orvos véleményét, mielőtt bármit is készítetnénk belőlük.
A bodzateát nem szabad 10 napnál tovább inni, azután is 5 nap szünetet kell tartani, ezután indulhat újra csak a fogyasztása.
Masszírozd ezt a pontot a lábon, csodákat tesz az egészségeddel. (nem észrevételezem, pusztán közzéteszem)
2015.06.04. 21:58
Masszírozd ezt a pontot a lábadon, csodákat tesz az egészségeddel!
Léteznek a testen olyan speciális pontok, amelyek masszírozásával ösztönözhetjük bizonyos szerveink működését, ezáltal javítva egészségi állapotunkat. A keleti kultúrákban az orvostudomány már rég alkalmazza azon meridián-gyakorlatokat, amelyek a testet behálózó energiavonalakra vannak hatással.
Japánban ezt a pontot a száz betegség pontjaként is ismerik, hiszen úgy tartják, hogy ennyi kór kezelésére jó. Első lépésként a térdkalács külső alsó gödréhez tegyük rá a négy ujjunkat. Majd lefele, a sípcsont irányába, ahol a kisujjunk húzódik, tegyük oda jobb kezünk mutatóujját, és máris megtaláltuk a pontot, amely a gyomorral, az emésztéssel van összefüggésben, a gyomorvezeték pontjának is nevezik.A Kínában ismert Zu San Li pontot a hosszú élet pontjaként szokták emlegetni, ezért ha fontos számunkra, hogy még jó sokáig egészségben, harmóniában éljünk, akkor foglalkozzunk ezzel a ponttal, szabadítsuk fel testünk energetikai blokkjait és lépjünk rá az öngyógyítás útjára.
Ez a csatorna a fej irányából fut le a lábakig, így az emésztési, bélműködési problémák mellett még egy sor betegséget is kezelhetünk, mint például az asztmát, mentális zavarokat, a fejfájást, migrént, a fogfájást, keringési panaszokat, így a magas vérnyomást, a szívdobogást, az ízületi gyulladásokat, de akár az urológiai betegségeket is.
Ugyanakkor szabályozza a vércukorszintet és az inzulin-termelést is, és javítja az immunrendszer hatékonyságát. Ezen pont napi pár perces nyomkodása, masszírozása jelentősen javíthat életminőségünkön.
Május közepétől a fenyők igazi csodaszert tartogatnak mindenki számára. A fenyőrügy ugyanis számos betegség kezelésére alkalmas, mézzel együtt keverve pedig igazi gyógyító kombinációként szolgál.
A méz már önmagában is képes számos betegséget gyógyítani, a benne lévő antioxidánsok ugyanis erősítik az immunrendszert, ezáltal védik a szervezetet a betegségekkel szemben. A fenyőrügyekben antibakteriális gyógyítók rejtőzködnek, amelyek képesek elpusztítani a gyulladásokat, a fertőzést okozó kórokozókat és aktivizálják az immunrendszert.
A méz és a fenyőrügy keverékét egész évben fogyaszthatjuk a kicsiktől egészen a nagyokig. A kettő kombinációja sok C-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen a szervezet védekezőképessége szempontjából. Tökéletes orvosságként szolgál a stresszben, kimerültségben szenvedők számára is.
Sok esetben fenyőrügy sziruppal találkozhatunk, ami nem jó, mert a rügyben lévő illóolajak a hő hatására elpárolognak, ezáltal elveszítik gyógyító képességüket. Az asztmától, allergiától, migréntől, vérszegénységtől, anorexiától szenvedő betegek számára ez egy tökéletes természetes orvosság lehet.
Recept
A legalkalmasabb a célra azok a rügyek, amelyek a városoktól távol eső helyről kerülnek begyűjtésre, nem tartalmaznak ugyanis annyi szennyeződést. 3-7 cm-es fenyőrügyet kell keresnünk, amelyeket alaposan meg kell mosni és hagyni kell maguktól lecsöpögni őket. Nagyon fontos, hogy teljesen száradjanak meg, más különben a szirupunk megerjedhet.
Egy befőttes üveg aljára tegyünk egy bő marék fenyőrügyet és öntsünk rá gazdagon mézet. Légmentesen zárjuk le az üveget, majd egy hónapig hagyjuk állni, sötét, hűvös helyen. Naponta rázzuk fel.
Fogyasztás
Napi 3-4 alkalommal, egy-egy kanállal fogyasszunk belőle. Egy éves gyerekek számára nem ajánlott a használata, mert fennállhat a botulizmus veszélye, ami egy nagyon ritka bénulásos betegség, amit még kolbászmérgezésnek is hívnak.
Az izom- és csontfájdalom valamikor a középidős kor körül kezd el kellemetlen tényezővé válni, ami az öregkorra súlyosbodik. Nagyanyáink az alábbi, 3 összetevőt tartalmazó gyógyszert alkalmazták, amivel a csontok 20 évet fiatalodhatnak.
Az akut csontvelőgyulladás a csont és a csontvelő gennykeltő baktériumok által okozott megbetegedése. Leggyakrabban a hosszú, csöves csontok az érintettek (combcsont, lábszárcsont, felkarcsont, alkarcsont – a gyakoriság csökkenő sorrendjében). Az esetek közel 90 százalékában a staphylococcus aureus nevű gennykeltő baktérium a kórokozó.
A csontfájdalom nem elhanyagolható tünet és betegség, mindenképp kellő figyelem és kezelés szükséges, hogy megszűnjön a fájdalom.
Íme a recept, aminek segítségével 20 évet fiatalodhatnak a csontjaink:
Hozzávalók:
300 ml 70%-os alkohol
100 ml jód
10 db aszpirin tabletta (300 mg-os)
Elkészítés:
Minden hozzávalót keverjünk össze és lezárva, hűvös helyen tároljuk 21 napon át. Ezt követően alkalmazzuk az érintett területen.
Használat:
A 21 nap elteltével áztassunk gézlapokat a keverékbe, majd helyezzük az érintett területre. Pár órán át hagyjuk hatni, majd mossuk meg a kezelt testrészt. Rendszeres használatával és a kezelések révén a csontok megújulnak, megerősödnek, tápanyagokat raktároznak el és így akár 20 évvel fiatalabb csontjaink lehetnek.
A rendszeres kipróbálók közül 90 %-uk említette jótékony hatását és állította, hogy fájdalmaik, betegségek és problémáik javultak, gyógyulást mutattak.
szívgyógyszer
2015.05.26. 23:50
A híres receptet egy apáca, Hildegard von Bingen készítette, aki közel 800 évvel ezelőtt halt meg, a 81. életévében. Ez az orvosság bizonyította, hogy hatékony minden szívgyengeséggel és szívbetegséggel szemben.
Bármikor használható, ha szívgyengeséget, szúró érzést, vagy bármi mást tapasztalunk.
Hozzávalók:
10 szál friss petrezselyem (gyökér nélkül)
1 liter vörös vagy fehér bor
2 evőkanál borecet
300 gramm méz
Elkészítés:
Minden hozzávalót a méz kivételével tegyünk egy lábasba és 10 percig kis lángon hagyjuk forrni (hab keletkezik majd). Az utolsó percekben adjuk hozzá a mézet is és hagyjuk párolódni még néhány percig. Végül hagyjuk kihűlni és zárjuk egy üres üvegedénybe.
Használata:
Naponta egy evőkanál elegendő ahhoz, hogy megszüntessük a tüneteket. Ha a szívpanaszok súlyosabbak, hosszabb ideig alkalmazzuk és kérjük ki orvosunk tanácsát.
Kakaós csiga másképp tekerve smile hangulatjel Mi nutellával imádjuk smile hangulatjel Vagy pudinggal smile hangulatjel Recept:Hozzávalók: 500 g liszt 3 dl tej fél csomag (25 g) élesztő 3 tojássárgája
3 csapott evőkanál kristálycukor (kb. 70 g)
3 evőkanál olaj
Nutella, jó sok
Elkészítés:
A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
Felét megkenjük nutellával, ne sajnáljuk, de azért túlzásba se vigyük mert kifolyik sütéskor.
A tészta másik felét ráhajtjuk a nutellás oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kelesztés után, tojássárgával lekenjük a csigákat és pirosra sütjük.
zsiráfmintás piskótatekercs
2015.05.23. 01:46
Zsiráf mintás piskótatekercs
Tészta, amiből a minta készül:
- 1 tojásfehérje
- 20 g liszt
- 30 g cukor
- 30 g vaj
Elkészítése:
Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük homogén állagúra. A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen mintát. Ezután a minával lefelé tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük habzsákba és a lehető legvékonyabb csövet tegyük a végére.Természetesen használhatunk nylon zacskót is, aminek a sarkára apró lyukat vágunk. Rajzoljuk körbe a mintákat és tegyük be a hűtőbe amíg a piskóta tésztáját is elkészítjük.
Piskóta hozzávalók:
- 5 db tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- ½ csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, és az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzá forgatjuk a tojássárgája, cukor, liszt masszához úgy, hogy nehogy összetörjük a habot. Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük.
Töltelék hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg eper, vagy banán
- 250 ml habtejszín (hulala)
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 1 csomag zselatin, ha nem elég sűrű a krém
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk, ha krémesebben szeretjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a megmosott citrom reszelt héját. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is hozzákeverjük az előzőekhez.A gyümölcsöt előkészítjük, és összedaraboljuk. Ezt bele is keverhetjük a masszába, vagy csak rászórjuk a krém tetejére a tekercs töltésekor. A tejfölt egy picit megmelegítjük (nem forraljuk fel) és ebben elkeverjük a zselatint. Picit kevergessük addig, míg félig kihűl, majd tegyük a túrós masszához, és jól keverjük el. Hűtőben hűstsük a krémet kb fél órát, majd állítsuk össze a süteményt. Az elkészült süteményt tegyük a hűtőbe minimum egy órára, de ha lehet, akkor inkább 3-4 órára.