"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
5 dl tej + a kenéshez 2 evőkanál cukor 5 dkg élesztő
80 dkg liszt
30 + 6 db édesítő tabletta
1 tojás
2 evőkanál tejföl
5 dkg olvasztott margarin
4 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
zsiradék a forma kenéséhez
Elkészítés:
A tejből kb. 2 dl-t felmelegítünk, beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Egy tálba teszünk az lisztből kb. 30 dkg-ot, majd a 30 db édesítőtablettát (2 kanál közt törjük össze), a tojást, a tejfölt, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a maradék tejet, végül a felfutott élesztőt. Jól kikeverjük, hogy szép egynemű legyen, beletesszük a csipet sót, elkeverjük, majd elfelezzük a folyós tésztát.
Az egyik feléhez jön a kakaópor és a 6 db édesítő tabletta (szintén elmorzsolva), másik feléhez a citrom héja. Mindkét tésztát a maradék lisztet elosztva kidagasztjuk, addig, hogy elváljon az edény falától.
30-40 percig letakarva kelni hagyjuk. Ezután átgyúrjuk, és mindkét tésztát ketté vesszük.
Először az egyik kakaós tésztát nyújtjuk ki lisztezett deszkán olyan vékonyra, amilyenre tudjuk (kb. 0,5 cm-esre szoktam), majd enyhén meglisztezve félbehajtjuk és félretesszük.
Ekkor az egyik fehér tésztát is kinyújtjuk, nagyjából ugyanakkorára, mint a kakaósat (az sem baj, ha nem sikerül). Megszórjuk mazsolával, majd ráfektetjük a kakaós tésztát, sodrófával kicsit átmegyünk rajta, hogy jól összeragadjanak, majd ismét megszórjuk mazsolával, végül feltekerjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kuglóf formánkat kikenjük, és belefektetjük a tésztakígyónkat. Ahol a két vége összeért, ott kicsit összecsippentjük, majd pihentetjük kb. 10 percig. A maradék 2 tésztával ugyanígy járunk el.
Pihentetés után megkenjük tejjel a kuglófot, és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt megsül (én fogpiszkálóval szoktam ellenőrizni, hogy jó-e. Csak alsó sütéssel sütöm, nehogy a teteje megégjen). A formában hagyva letakarjuk kb. 15 percre, aztán kiborítjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Csak ekkor szeleteljük.
A tésztához: 10 dkg cukor 20 dkg \"Vénusz sütőmargarin
30 dkg liszt
pici só
fél csomag sütőpor
1 tojás
A krémhez:
4 dl tejföl 20 %-os
1 csomag tejszín ízű pudingpor (másmilyen is jó)
5 dkg kókuszreszelék
3-4 evőkanál cukor
3 db kardamom kikapart magjai (elmaradhat)
1 tojás
A tetejére:
12 dkg ribizli
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy közepes méretű kapcsos formát kibélelek vele úgy, hogy csinálok egy 1,5 cm-es peremet is neki.
A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Egy kerek kis formát bebugyolálok alufóliával, és ezt teszem a tésztára nehezéknek, majd 12 perc alatt elősütöm.
Közben egy tálban a tejfölt a krém többi hozzávalóival összekeverem. Az elősütött tésztára kanalazom, a tetejét meghintem ribizlivel, majd visszatolom a sütőbe, és legalább 40 percet sütöm.
Hagyom kihűlni, majd leszedem a karimát és a torta forma alját is, hűtőbe teszem dermedni, és csak utána szeletelem.
Barackos
ízes élet
2015.05.23. 01:30
Finom és viszonylag olcsó is smile hangulatjel Barackos finomság smile hangulatjel
1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utána főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2 zacskó pudingpor) ráöntjük a barackra ,erre a másik leveles tésztát ráhelyezzük és megsütjük .
Gyümölcsös túrógerinc
Ízes élet
2015.05.23. 01:22
Van aki könnyű habos finomságot kért smile hangulatjel Íme:
Gyümölcsös túrógerinc smile hangulatjel
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A zselatinra öntjük a tejet és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és bármilyen gyümölccsel .
A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinnal együtt a túrós gyümölcsbe keverjük.
Formába öntjük és 1 napra hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és gyümölcsökkel díszítjük.
diópálinka
ízes élet
2015.05.23. 01:20
Diópálinka
Hozzávalók:
- 5 db zöld dió - 3 kanál méz
- 1 liter törkölypálinka
- 10 db szegfűszeg
Elkészítése: A hozzávalókat egy üvegbe tesszük és ráöntjük a törkölypálinkát. Lezárva egy hónapig napos helyen érleljük. Ezt követően leszűrjük és palackba töltjük.
Vadas csirkéből
Ízes élet
2015.05.23. 01:18
Vadas csirkéből smile hangulatjel Hozzávalók:
70 dkg csirkehús 15 dkg zsír vagy Vénusz olaj 1 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
mustár
babérlevél
1 pohár tejföl
1 citrom
A zsemlegombóchoz:
1 db tojás
liszt
pici só
2 db zsemle
víz
Elkészítés:
A zsírban a hagymát megpirítjuk, a sárgarépát, a fehérrépát és a húst belerakjuk, megsózzuk, és pár perc után kevés vízzel felengedjük.
Amikor megfőtt, a húst kiszedjük, és a zöldségeket belepaszírozzuk a lébe, bbe
tesszük a mustárt és a tejfölt, összeforraljuk, citromlével pikánssá tesszük.
A zsemléket apró kockákra vágjuk, zsírban kicsit megpirítjuk, közben galuskatésztát készítünk a tojással, a liszttel és kevés vízzel. A zsemlekockákat ebbe belekeverjük, majd ezután forró vízbe szaggatjuk.
Kifőzzük, ezután a szaftos-tejfölös lébe belekavarjuk a hússal együtt, majd tálalhatjuk.
uzsonna :) Levelestészta szalámival
2015.05.23. 01:15
Leveles tészta sajt és szalámi smile hangulatjel Moldován Erika receptje
vöröshagyma rózsa panírozva, és kisütve. :)
ízes élet
2015.05.23. 01:13
Egy nagy fej hagyma bevagdosva panírozva megsütve igazi különlegességnek számít egy ebédnél vagy kerti partinál smile hangulatjel
Az alapanyagokat minél gyorsabban jól összegyúrjuk, és legalább 1-2 órára tegyük a hűtőbe a felhasználás előtt. A linzer tészta a hűtőben tartható, de le is fagyasztható