"Egy idő után megtanulod a finom különbséget a kézfogás, és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
Veronica A. Shoffstall
______________________________________
Bocsáss meg Uram, hogy egykor nem ismertem fel a védőangyalt, akit küldtél mellém abban a nehéz órában. Olyan rémesen egyszerű volt, görnyedt háttal jött felém, porosan, kopott saruban, szárnyak nélkül, törékenyen.
Még csak nem is köszöntöttem. Lenéztem, elhúzódtam tőle!
Ki gondolta volna, hogy karjába vesz, felemel, átölel, és megment engem, azon a nehéz órán.
Már figyelek! Bárki lehet... angyalod.
Pichlerne
_______________________________________
AMENNYIBEN TETSZETT A LAPOM, KÉREM ÍRJON A VENDÉGKÖNVEMBE...
sok pénz jön
PÁROM AZ IDEÁLOM.:)
Az én imádott Párommal:)
OKOSSÁGOK, VICCES MONDÁSOK A VILÁGBÓL, INNEN-ONNAN
Bölcsességek, és idézetek, melyek nem feltétlenül tetszetősek számomra, nem én válogatom, automatikus áradás. :) ...de azért bőségesen vannak köztük gyöngyszemek.
" "
______ . _______
KEDVENCEM MÉG AMI WINEHOUSE
Hogy egy Amyt kedvelő szavait idézzem:” Ilyen flegmán őszinte, hanyagul elegáns, szétesett mégis bűbájos és dögös énekesnő nagyon kevés van.”
•50 dkg darált háztartási keksz •rumaroma •2 ek meggy-/szamócadzsem •80 g étcsokoládé
•40 g vaj
•150 g csokoládédara
csokidara vagy magvak vagy cukorgyöngy stb.
1.A darált háztartási kekszet összedolgozzuk a rumaromával és a dzsemmel, míg egynemű tésztát nem kapunk.
2.A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük.
3.Miután a tészta lehűlt, megformázzuk a sünik testét úgy, hogy először gombócokat, majd azokból "csepp" formákat készítünk.
4.Behelyezzük a sünik szemeit, azaz a cukorgyöngyöket, majd ismét hidegre tesszük a sütiket.
5.A csokoládét a vajjal gőzfürdő felett megolvasztjuk.
6.Szilikonos ecset segítségével a sünik hátát és oldalát bevonjuk csokoládéval, és a csokis részt csokidarába hempergetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
kb. 20 darabhoz:
A tésztához: 2 dl víz
10 dkg darabolt vaj
15 dkg rétesliszt
1 evőkanál cukor
csipet só
4 db M-es tojás
A krémhez:
5 dl tej
6 dkg rétesliszt
15 dkg cukor
5 tojás sárgája
1 teáskanál instant kávé
1 evőkanál holland kakaópor
kevés, kb. 1/4 mokkáskanál! őrölt fahéj
1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
1 evőkanál rum
10 dkg darabolt vaj
Valamint:
2 dl habtejszín
kevés porcukor
Elkészítés:
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a nagy, lapos tepsit sütőpapírral borítjuk.
A tésztához a vizet és a vajat feltesszük a sóval és a cukorral. Amikor forr, lassan folyatva elkeverjük benne a lisztet, és addig kevergetjük folyamatosan, ameddig a tészta elválik az edény falától (vastag aljú edényben ez pár másodperc). Félrehúzzuk, rövid hűlés után a tojásokat egyenként alaposan elkeverjük benne.
A tésztát habzsákba vagy vastag nylon zacskóba töltjük, és nagyobb diónyi halmokat nyomunk egymástól kb. 3 cm-es távolságra. Vízzel megspricceljük a papírt, és nem baj, ha a tésztára is jut egy pár csepp. Betoljuk a forró sütőbe, 15 perc után a hőfokot visszavesszük 200 fokra, és a fánkokat pirosra sütjük. 1/2 óráig a sütőajtót ne nyitogassuk, mert összeeshetnek!
Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni kb. 10-15 percig.
Ameddig a tészta sül és pihen, elkészítjük a krémet. 4 dl tejet felteszünk forrni. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgáival, hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaót, instant kávét, és a maradék tejjel simára keverjük. Félrehúzzuk a forrásban lévő tejet, folyamatos keveréssel hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd mérsékelt hőfokon besűrítjük. Félrehúzzuk, elkeverjük benne a darabolt vajat, a vaníliás cukorral, rummal, pici fahéjjal ízesítjük. Hideg vizes mosogatóba állítjuk, sűrűn kevergetve hamar kihűtjük.
A kihűlt fánkok kalapját recézett késsel levágjuk, az alsó üreges felébe a krémet kiskanállal betöltögetjük.
A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, a krémre halmozzuk, végül a fánkok levágott kalapját a tetejükre illesztjük.
12 darabhoz: 12 szelet bacon 50 dkg spárga
1 fej lila hagyma
5 db tojás
1 dl tejszín
10 dkg füstölt sajt
só
őrölt fehér bors
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A spárgák bimbóit levágjuk, majd - amennyiben fehéret sikerül beszereznünk - a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) Ezután a bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott lila hagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát, és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután alaposan összekeverjük.
A muffin formákat kibéleljük a szeletelt baconnel (én félbevágtam a baconszeleteket, és úgy béleltem ki vele a formákat). Ezután kanalazzuk bele a hagymás-spárgás keveréket úgy, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd a tejszínes-tojásos-sajtos keveréket öntsük rá. Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, majd reszeljünk rá egy kevés sajtot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni,
12-14 darabhoz: A citromos tésztához: 6 dkg vaj
7 dkg porcukor
6 dkg liszt
1 kisebb tojás
1 citrom leve és héja
1/4 csomag sütőpor
A krémsajtos töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg mascarpone (vagy krémsajt)
8 dkg porcukor
1/2 teáskanál vanília-aroma
A csokoládés bevonathoz:
20 dkg fehér csokoládé
sárga zselés ételfesték
Elkészítés:
Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.
Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a masszát (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A töltelékhez a vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vanília-aromát, majd keverjük simára.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk (lehet, hogy nem kell majd hozzá az összes krém!!!).
Az összegyúrt masszából formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, míg el nem érjük a kívánt színt). A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Francia narancsos savarin
2015.05.22. 23:08
Francia narancsos savarin smile hangulatjel Hozzávalók:
1. A narancsokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot felforraljuk 3 dl vízzel, a narancsszeleteket beletesszük, lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A szeleteket kiszedjük sütőpapírra, és hagyjuk lecsepegni.
mandarinos tiramisu
2015.05.22. 23:04
Mandarinos tiramisu Hozzávalók:
4 db mandarin 4 db tojás 4 evőkanál cukor
25 dkg mascarpone
20 dkg babapiskóta
2 dl kávé
1 evőkanál narancslikőr
A tálaláshoz:
kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szép habosra verjük a cukorral, majd belekeverjük a mascarponét. Kettészedjük a krémet, egyik felébe belekeverjük a narancslikőrt és a mandarin kinyomott levét.
6 poharat előkészítünk. Kávéban egyesével megáztatjuk a piskóta felét, és a poharak aljába tesszük. Rákanalazunk fehér krémből, majd erre teszünk a mandarinos krémből is. Ugyancsak egyesével megáztatjuk a maradék piskótát, és a krémre tesszük. A poharakba osztjuk a fehér krémet, végül rákanalazzuk a maradék mandarinos krémet is.
Hűtőben pihentetjük 3-4 órán át, majd megszórjuk kakaóporral és tálaljuk.
csokis linzer krémmel
2015.05.22. 23:03
Ismét egy csodás ötlet. Keksz vagy linzer tészta és a közepébe kanalazva a fincsi krém.